Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
Glaseret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Glaseret laks

Glaseret laks

med grøntsagsris og sød chilisauce

Nogle gange er det tilbehøret, der er mest spændende! Den ovnbagte laks får ekstra smag af en velsmagende glace, og mens laksen er i ovnen blander vi en vidunderlig rissalat med gulerødder, forårsløg, peberfrugt og lime. Vi pynter den glacerede laks og den lækre rissalat med koriander og persille for ekstra smag og farve!

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Selleri
Sesam
Hvede
Soja
Gluten
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

1 stk

Peberfrugt

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

40 g

Sød chilisauce

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Basmatiris

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

25 g

Honning

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Ketchup (step 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)735 kcal
Energi (kJ)3074 kJ
Fedt23.7 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat93.1 g
Sukker31.3 g
Protein34.2 g
Salt5 g

Rivejern
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Bland glace
2

Bland ketchup [1 spsk | 2 spsk], sojasauce, honning, sød chilisauce og sesamfrø i en lille skål.

Bag laks
3

Smør et ildfast fad med en smule olivenolie. 

Fjern skind fra laks, og placer i det ildfaste fad.

Hæld glace over (sørg for at laksen er helt dækket). 

Bag i ovnen i 8-10 min.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Forbered grøntsager
4

Snit forårsløg fint.

Skræl gulerod, og riv groft.

Skær peberfrugt i 1 cm tern.

Bland grøntsagsris
5

Vend gulerod og peberfrugt i gryden med færdigkogt ris.

Smag til med salt og peber.

TIP: Tilsæt en smule olivenolie.

Server
6

Anret ris og laks i dybe tallerkener. 

Top med overskydende glace og forårsløg.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image