
Glaseret laks
med grøntsagsris og sød chilisauce
Nogle gange er det tilbehøret, der er mest spændende! Den ovnbagte laks får ekstra smag af en velsmagende glace, og mens laksen er i ovnen blander vi en vidunderlig rissalat med gulerødder, forårsløg, peberfrugt og lime. Vi pynter den glacerede laks og den lækre rissalat med koriander og persille for ekstra smag og farve!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
1 stk
Peberfrugt
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
40 g
Sød chilisauce
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Basmatiris
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
25 g
Honning
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Ketchup (step 2)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bland ketchup [1 spsk | 2 spsk], sojasauce, honning, sød chilisauce og sesamfrø i en lille skål.

Smør et ildfast fad med en smule olivenolie.
Fjern skind fra laks, og placer i det ildfaste fad.
Hæld glace over (sørg for at laksen er helt dækket).
Bag i ovnen i 8-10 min.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Snit forårsløg fint.
Skræl gulerod, og riv groft.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.

Vend gulerod og peberfrugt i gryden med færdigkogt ris.
Smag til med salt og peber.
TIP: Tilsæt en smule olivenolie.

Anret ris og laks i dybe tallerkener.
Top med overskydende glace og forårsløg.