Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en mos, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling i en cremet sauce med honning og fløde. Frisk tilbehør er en saftig æblesalat med kål og balsamico.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 g
Honning
½ stk
Zucchini
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Basilikum
280 g
Kyllingebryst
2 stk
Gulerod
Kartofler
1 stk
Æble
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til sauce
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler og gulerod i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med et nip salt i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet. Sænk til lav varme. Tilsæt honning, madlavningsfløde og sojasauce, og lad simre i 8-10 min, eller indtil saucen er tyknet og kyllingen er gennemtilberedt. Smag til med salt og peber.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, riv zucchini groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland zucchini, æble, olivenolie, salt og peber i en skål.
Hak basilikum groft.
Tilsæt basilikum til stegepanden, og vend sammen.
Tilsæt mælk, salt og et nip peber til gryden med kartofler og gulerod.
Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Anret gulerodsmos og kylling på tallerkener.
Server med æblesalat.