Skip to main content
Cremet basilikumkylling
Cremet basilikumkylling

Cremet basilikumkylling

med sød gulerodsmos og saftig æblesalat

Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en mos, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling i en cremet sauce med honning og fløde. Frisk tilbehør er en saftig æblesalat med kål og balsamico.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honning

½ stk

Zucchini

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Basilikum

280 g

Kyllingebryst

2 stk

Gulerod

Kartofler

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til sauce

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

Næringsindhold

Energi (kJ)3108 kJ
Kalorier (kcal)743 kcal
Fedt32.6 g
Mættet fedt18.4 g
Kulhydrat71.7 g
Sukker26.4 g
Kostfibre8.7 g
Protein44.6 g
Salt4.7 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler og gulerod
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern.

Kog kartofler og gulerod i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Steg kylling
2

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med et nip salt i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet. Sænk til lav varme. Tilsæt honning, madlavningsfløde og sojasauce, og lad simre i 8-10 min, eller indtil saucen er tyknet og kyllingen er gennemtilberedt. Smag til med salt og peber.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav æblesalat
3

Imens, riv zucchini groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Bland zucchini, æble, olivenolie, salt og peber i en skål.

Tilsæt basilikum
4

Hak basilikum groft.

Tilsæt basilikum til stegepanden, og vend sammen.

Lav gulerodsmos
5

Tilsæt mælk, salt og et nip peber til gryden med kartofler og gulerod.

Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Server
6

Anret gulerodsmos og kylling på tallerkener.

Server med æblesalat.