Koreansk oksekøds-bibimbap
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk oksekøds-bibimbap

Koreansk oksekøds-bibimbap

med ingefærstegte grøntsager og forårsløg

Den koreanske nationalret er skabt for over 1000 år siden og er løbende blevet videreudviklet. Almindelige mennesker spiste bibimbap på nytårsaften for at slippe af med rester til det nye år - løsningen var simpelthen at lægge alt i en skål og blande det sammen. Vi har dog ikke brug for et nyt år for at have en grund til at lave bibimbap. Vores version kan prale af hakket oksekød marineret i hvidløg og ingefær, som sammen med jasminris forbedrer smagen af ​​de vitaminrige grøntsager.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

250 g

Hakket oksekød

200 g

Champignon

1 stk

Forårsløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvidløgsfed

12.5 ml

Hvidvinseddike

25 g

Ketchup

10 g

Sriracha

1 stk

Pak choi

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)588 kcal
Energi (kJ)2462 kJ
Fedt13.25 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat80.22 g
Sukker13.1 g
Protein36.83 g
Salt6.4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og lad simre under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Skær svampe i tynde skiver. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Hak pak choi groft. Riv ingefær fint. Pres eller hak hvidløg fint.

Sylt forårsløg
3

Vend det hvide forårsløg med hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* en lille skål. Bland ketchup, sojasauce og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en anden lille skål. TIP: Sriracha er stærk, så vær forsigtig!

Steg grøntsager
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og svampe i 3-5 min. Tilsæt pak choi, hvidløg og ingefær, og steg i 1 min. Overfør til en skål.

Steg kød
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 3-4 min. Skru op til høj varme, og steg i 3 min, eller indtil sprødt. Tag panden af varmen, og tilsæt grøntsager og srirachasauce. Rør rundt indtil opvarmet, og smag til med salt* og peber*. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Hæld væde fra forårsløg gennem en si. Anret ris i dybe tallerkener. Top med oksekød, grøntsager og det hvide forårsløg. Drys med det grønne forårsløg.