HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCremet Basilikumkylling
topBanner
Cremet basilikumkylling

Cremet basilikumkylling

med sød gulerodsmos og saftig æblesalat

Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en puré, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling. Æblesalaten forbinder smagene og afslutter den kulinariske cirkel.

Allergener:glutensojamælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honning

110 g

Zucchini

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

500 g

Kartofler

½ stk

Citron, økologisk

1 pose

Basilikum

280 g

kyllingbryst

150 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

2 stk

Gulerod

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)744.5625 kcal
Energi (kJ)3115.2495 kJ
Fedt32.8988 g
Mættet fedt16.1 g
Kulhydrat68.8812 g
Sukker24.7 g
Protein43.5975 g
Salt2.1 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern. Læg i en gryde med vand*, og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog i 10-12 min. Skær kylling i 2 cm strimler på et andet skærebræt.

2

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på høj varme. Steg kylling i 2-3 min, og sænk til lav varme. Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], crème fraiche og sojasauce. Krydr med et nip salt* og peber*, og lad simre i 8-10 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

3

Hak basilikum groft. Tilsæt basilikum (gem lidt til anretning) til panden med kylling.

4

Riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft, og pres så meget væde ud som muligt. Skær æble i tynde skiver. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Bland zucchini, æble, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en skål. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten. 

5

Hæld vand fra rodfrugter, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Smag til med salt* og peber*.TIP: Tilsæt en klat smør til mosen.

6

Anret kylling og gulerodsmos på tallerkener. Top med resterende basilikum. Server med æblesalat og citronbåde.