HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCremet Basilikumkylling
topBanner
Cremet basilikumkylling

Cremet basilikumkylling

med kartofler & æblesalat

Lad os friste med herlige kartofler, smagsat med smør og akkompagneret af saftig kylling i en vidunderlig cremet basilikumsauce. Den forfriskende æblesalat serveres i perfekt harmoni med balsamicoeddike og giver balance til retten. Et mættende, enkelt og lækkert måltid.

Tags:HurtigBørnevenligUnder 650 kcal
Allergener:selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Hvide Løjer & Urter

200 ml

Madlavningsfløde

400 g

Små kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

60 g

Blandet salat

1 pose

Basilikum

280 g

Kyllingebrystfilet

20 g

Solsikkefrø

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør* (trin 5)

efter behov

Smør* (trin 2)

¼ tsk

Salt* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2411.6155 kJ
Kalorier (kcal)576.39 kcal
Fedt22.713 g
Mættet fedt10.5 g
Kulhydrat45.9186 g
Sukker11.5 g
Protein44.123 g
Salt2.2 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i halve. Hak basilikum groft. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.

2

Kog kartofler i 10-15 min, eller indtil møre, og hæld vand fra. Tilsæt en klat smør* og et nip salt, og vend sammen.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt, og vend med Hvide Løjer & Urter og en smule olivenolie* i en skål. Steg kylling i 3-4 min på hver side, og overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Skær æble i tynde, halve skiver. Bland en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en stor skål. Vend salat og æble i skålen. TIP: Vent med at vende sammen til lige før servering, så grøntsagerne forbliver helt sprøde.

5

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg i 1-2 min. Tilsæt madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og halvdelen af basilikum, og lad simre i 1-2 min. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber*.

6

Anret kartofler, kylling og æblesalat på tallerkener. Dryp med basilikumsauce. Top med solsikkefrø og resterende basilikum.