HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronstegt Sej
topBanner
Citronstegt sej

Citronstegt sej

med sesambagte grøntsager og cremet aioli

Spis fisk mindst en gang om ugen, siger de, så vi gør hvad vi kan for at gøre det lettere og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citrontorsk kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre ovnbagte sesamkartofler . Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Tags:BørnevenligUnder 650 kcal
Allergener:sesamselleriægsennepfisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

40 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

250 g

Sej

(Indeholderfisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand* (trin 2)

1 spsk

Smør* (trin 5)

½ spsk

Olivenolie* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2454.6899 kJ
Kalorier (kcal)586.6849 kcal
Fedt26.722 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat51.1461 g
Sukker7.7 g
Protein31.8482 g
Salt2.3 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Rivejern
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Riv citronskal, del citron i to, og skær den ene halvdel i skiver. Bland vand* [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, citronskal, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

3

Skær broccoli i små buketter. Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 15 min.

4

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Steg fisk på den ene side i 3-4 min.

5

Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk], og steg i 2-3 min. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

6

Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener. Øs citronbouillon over. Top med citronskiver og resterende dild. Server med aioli.