topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt sej

Citronstegt sej

med sesambagte grøntsager og cremet aioli

Spis fisk mindst en gang om ugen, siger de, så vi gør hvad vi kan for at gøre det lettere og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citrontorsk kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre ovnbagte sesamkartofler . Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Tags:
Under 650 kcal
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

4 g

Grøntsagsbouillon

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)587 kcal
Energi (kJ)2455 kJ
Fedt26.72 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat51.15 g
Sukker7.7 g
Protein31.85 g
Salt2.3 g

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Bland citronbouillon
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Riv citronskal, del citron i to, og skær den ene halvdel i skiver. Bland vand* [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, citronskal, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli i små buketter. Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 15 min.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Steg fisk på den ene side i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk], og steg i 2-3 min. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener. Øs citronbouillon over. Top med citronskiver og resterende dild. Server med aioli.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image