Skip to main content
Caribisk citrus-torsk

Caribisk citrus-torsk

med ovnbagte grøntsager og fraiche

I aften drømmer vi os væk til Caribien, og laver en yderst velsmagende ret med fisk i hoverrollen. Vi steger torsk, og lader den derefter simre i en frisk bouillon med smør og koriander. Samtidigt ovnbager vi kartofler, gulerød, løg og majs. Vi topper herlighederne med frisk forårsløg og cremet fraiche, og så er maden klar.

Tags:
Hvedefri
Mere grønt
Under 650 kcal
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Fisk
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Koriander

1 stk

Citrusfrugt

4 g

Panamad

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Majs

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2503 kJ
Kalorier (kcal)598 kcal
Fedt19 g
Mættet fedt8.1 g
Kulhydrat74.2 g
Sukker17.6 g
Kostfibre10 g
Protein33.2 g
Salt3.2 g
Potassium1245.9 mg
Calcium21.7 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Ovnbag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Panamad, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav limebouillon
2

Imens, skær rødløg i 2 cm både.

Hæld væde fra majs.

Hak koriander fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver citrusfrugt.

Bland vand, bouillon, hvidløg, koriander og et stort skvæt citrusfrugtsaft i en lille skål.

Tilsæt løg og majs
3

Tilsæt rødløg og majs til bagepladen, når grøntsagerne har 15 min tilbage.

Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.

Bag videre i ovnen i 15 min.

Steg fisk
4

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber, når grøntsagerne har 10 min tilbage.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Vend fisk, og tilsæt bouillon og smør.

Steg videre i 1-2 min, eller indtil fisken er gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered forårsløg
5

Imens, snit forårsløg fint.

Server
6

Anret fisk og grøntsager på tallerkener.

Top fisk med citrusfrugtbouillon og kartofler med forårsløg.

Server med fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image