Lecsó er en af Ungarns nationalretter, og er en gryderet, der indeholder peberfrugt, løg og tomater. Vores version indeholder også grove pølser, kaldet kålpølser, og tynde kartoffelskiver. Det hele samles i en ovnfast stegepande og bages gyldent og boblende i ovnen. Vi topper med frisk rucola, og anbefaler denne rustikke og varmende gryde, når du har lyst til en omgang nærende comfort food.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 g
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
300 g
Kartofler
320 g
Kålpølse
40 g
Rucola
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Ketchup til sauce
2 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødløg i 1 cm både.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Skær kartofler (uskrællet) i 1/2 cm tynde skiver.
Opvarm olivenolie i en stor ovnfast stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg og peberfrugt i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt Jorden Rundt, og steg i 30 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt pølser, kartofler, hakkede tomater, ketchup, vand, salt og et nip peber til stegepanden, og vend sammen.
TIP: Det er okay hvis kartoflerne stikker lidt op, da de bliver sprøde i ovnen.
Kom den ovnfaste stegepande i ovnen, og bag i 15 min, eller indtil overflade er gylden og pølser gennembagte.
TIP: Hvis du ikke har en ovnfast stegepande, kan du overføre retten til et ildfast fad, og komme det i ovnen.
Imens, skyl rucola.
Anret pølse- og grøntsagsgryde i dybe tallerkener.
Top med rucola.