Skip to main content
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med mangosalsa & forårsløgsris

4.3
(1,5 t)

Så blev det tid til at grille, og i aften smider vi asiatiske kyllingespyd på grillen! Vi marinerer kyllingen i asiatisk woksauce, og derefter bygger vi kyllingespyd. Imens kyllingen griller, koger vi ris, der får ekstra bid ved at blandes med forårsløg. Vi laver også en super skøn mangosalsa, som har en perfekt balance mellem sødt og syrligt. Vi topper med en cremet sojamayo, og så er vi klare til at spise!

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

½ stk

Chili

½ stk

Lime, økologisk

62.5 g

Radiser

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter, Sesam)

280 g

Kyllingebryst

½ stk

Mango

2 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)725 kcal
Energi (kJ)3033 kJ
Fedt26.3 g
Mættet fedt6 g
Kulhydrat79.6 g
Sukker17.3 g
Kostfibre3.6 g
Protein41.8 g
Salt2.7 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Snit forårsløg fint. Smelt smør* [1 spsk I 2 spsk] med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af forårsløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Skær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Skær radiser [1/2 pose, 2P] i skiver eller 2 cm tern. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt. Vend kylling med asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P] i en skål (hvis du ikke skal grille).

Bland mangosalsa
3

Bland mango, radiser, et stort skvæt limesaft og resterende forårsløg (gem lidt til anretning) i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Tilsæt chili, hvis du er til stærk mad!

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. GRILL: Krydr kylling med et nip salt* og peber*, og grill i 8-12 min (vend hvert andet minut), eller indtil brunet og gennemstegt. Pensl med asiatisk woksauce halvvejs. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland sojamayo
5

Bland mayonnaise og sojasauce [1 tsk I 2 tsk] i en lille skål.

Server
6

Anret forårsløgsris og kylling i dybe tallerkener. Top med mangosalsa. Drys med resterende forårsløg. Server med sojamayo og limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image