HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprøde Zucchinifritters
topBanner
Sprøde zucchinifritters

Sprøde zucchinifritters

med græsk salatost og varm rødbedesalat

Zucchinifritters med ost er et yderst velsmagende alternativ til de klassiske pommes frittes. Her serveres de med en anderledes, fyldig salat med bagte rødbeder og kartoffel. Salaten får en både sød og syrlig smag af honning og citronsaft. Sprøde græskarkerner og cremet aioli fuldender retten.

Tags:Vegetarisk
Allergener:NødderMælkÆgSennepSelleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ stk

Rødløg

20 g

Græskarkerner

(IndeholderNødderKan indeholdeSesam, Jordnødder)

100 g

Græsk salatost

(IndeholderMælk)

4 g

Middelhavsdrøm

60 g

Blandet salat

1 stk

Citron, økologisk

12.5 g

Honning

40 g

Aioli

(IndeholderÆg, Sennep)

4 g

Grøntsagsbouillon

(IndeholderSelleri)

1 stk

Rødbede

500 g

Bagekartoffel

220 g

Zucchini

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

6 spsk

Hvedemel (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)876 kcal
Energi (kJ)3664 kJ
Fedt39.99 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat96.41 g
Sukker23.8 g
Protein31.78 g
Salt2.7 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og kartoffel (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde. TIP: Sørg for at skære grøntsagerne i korrekt størrelse.

2

Riv zucchini groft, og pres så meget væske ud som muligt. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

3

Pisk æg* [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsæt zucchini, gulerod, rødløg, Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon og smuldret salatost [1/2 pakke, 2P], og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel* [1 dl | 2 dl], krydr med et nip salt* og peber*, og rør godt rundt. TIP: Tag lidt af farsen op med en ske, og tilsæt ekstra hvedemel, hvis den er for tynd.

4

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Form fars til fritters (2 pr. person), og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Tryk dem flade (ca. 2 cm) i panden med en palet, så farsen tilberedes jævnt.

5

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Bland honning [1/2 pakke, 2P], olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] og et skvæt citronsaft i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt rødbede, kartofler, salat og græskarkerner, og rør godt rundt.

6

Anret fritters og rødbedesalat på tallerkener. Server med aioli og citronbåde.