topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt middelhavstorsk

Ovnbagt middelhavstorsk

med græsk salatost og syrlig basilikumsmør

I aften drømmer vi os væk til middelhavet, og laver et fantastisk måltid med masser af farver og smage. Torsk og cherrytomater smager vidunderligt, når de bages med basilikumsmør. De får selskab i ovnen af ​​kartofler og peberfrugt toppet med græsk salatost.

Tags:
Kalorielet
Hvedefri
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Selleri
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

1 g

Oregano, tørret

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Hvidløgsfed

125 g

Cherrytomater

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pose

Basilikum

½ stk

Citron

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2584 kJ
Kalorier (kcal)618 kcal
Fedt30.5 g
Mættet fedt16.8 g
Kulhydrat41.5 g
Sukker10.3 g
Protein36.8 g
Salt3.1 g

Redskaber

Bageplade
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Tag smør ud af køleskabet.

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano, salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav basilikumsmør
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Hak basilikum fint.

Mos smør [2 spsk I 4 spsk] med hvidløg, citronsaft [2 spsk I 4 spsk], grøntsagsbouillon, basilikum og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] med en gaffel i en lille skål.

Forbered fisk
3

Halver cherrytomater.

Fordel cherrytomater i et mellemstort ildfast fad med bagepapir. Dryp med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med et nip salt og peber.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber. 

Placer fisk i det ildfaste fad, og top med basilikumsmør.

Tilsæt peberfrugt
4

Skær peberfrugt i 2 cm tykke strimler. 

Tilsæt til bagepladen, og vend sammen med kartofler, når kartoflerne har 15 tilbage. 

Bag fisk og cherrytomater i ovnen i 12-15 min, eller indtil grøntsagerne er møre og fisken er gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Tilsæt salatost
5

Tag bagepladen med kartofler og peberfrugt ud af ovnen, og top med smulret salatost.

Server
6

Anret kartofler og peberfrugt på tallerkener.

Top med fisk, cherrytomater og basilikumsmør.

Server med resterende citronbåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image