Ovnbagt honning-sennepslaks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt honning-sennepslaks

Ovnbagt honning-sennepslaks

med rødbedesalat og cremede kartofler

Ugens fisk kommer til at blive en favorit for alle i familien. Vi topper laks med honning-sennepsdressing og smør, og ovnbager den til perfektion. Samtidig koger vi kartofler som vi vender med crème fraiche, mayonnaise og dild. Vi laver også en frisk rødbedesalat med pære, rucola, hasselnødder og citrondressing.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Sennep
Sulfitter
Æg
Mælk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

500 g

Kartofler

1 pose

Dild

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

40 g

Rucola

½ stk

Rødbeder, forkogte

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

1 stk

Pære

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4125 kJ
Kalorier (kcal)986 kcal
Fedt65.3 g
Mættet fedt18.2 g
Kulhydrat121.5 g
Sukker73.1 g
Protein34 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Stil til side med låg på.

Forbered råvarer
2

Imens, skær pære i tynde, halve skiver.

Hak dild fint.

Skyl rucola.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Skær rødbede [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern.

Hak hasselnødder groft.

Forbered laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Skær smør [1 spsk | 2 spsk] i små tern.

Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad.

Top med honning-sennepsdressing og smør.

Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir.

Bag laks
4

Bag laks og hasselnødder i 9-10 min, eller indtil laksen er gennemtilberedt og hasselnødderne er ristet.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav salat
5

Imens, bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.

Vend pære, rødbede, rucola og hasselnødder i skålen med citrondressing lige inden servering.

Vend crème fraiche, mayonnaise, dild, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i gryden med kartofler.

Server
6

Anret kartofler, rødbedesalat og laks på tallerkener.

Top laks med sauce fra det ildfaste fad. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image