Ugens fisk kommer til at blive en favorit for alle i familien. Vi topper ørred med honning-sennepsdressing og smør, og ovnbager den til perfektion. Samtidig koger vi kartofler som vi vender med crème fraiche, mayonnaise og dild. Vi laver også en frisk rødbedesalat med pære, rucola, hasselnødder og citrondressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Ørred
(Indeholder: Fisk)
½ stk
Rødbeder, forkogte
1 stk
Citron
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
20 g
Hasselnødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
500 g
Kartofler
1 stk
Dild
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)
40 g
Rucola
1 stk
Pære
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Smør til fisk
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Sukker til salat
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til kartofler
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Stil til side med låg på.
Imens, skær pære i tynde, halve skiver.
Hak dild fint.
Skyl rucola.
Halver citron.
Skær rødbede i 1 cm tern.
Hak hasselnødder groft.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Skær smør i små tern.
Placer fisk med skindsiden nedad i et ildfast fad.
Top med honning-sennepsdressing og smør.
Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir.
Bag fisk og hasselnødder i 9-10 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt og hasselnødderne er ristet.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, bland citronsaft, salt, sukker og olivenolie i en stor skål.
Vend pære, rødbede, rucola og hasselnødder i skålen med citrondressing lige inden servering.
Vend crème fraiche, mayonnaise, dild, salt og et nip peber i gryden med kartofler.
Anret kartofler, rødbedesalat og laks på tallerkener.
Top fisk med sauce fra det ildfaste fad.