Skip to main content
Ovnbagt honning-sennepsørred
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt honning-sennepsørred

Ovnbagt honning-sennepsørred

med rødbedesalat og cremede kartofler

Ugens fisk kommer til at blive en favorit for alle i familien. Vi topper ørred med honning-sennepsdressing og smør, og ovnbager den til perfektion. Samtidig koger vi kartofler som vi vender med crème fraiche, mayonnaise og dild. Vi laver også en frisk rødbedesalat med pære, rucola, hasselnødder og citrondressing.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Spis mig først
Allergener:
Fisk
Æg
Sennep
Nødder
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Ørred

(Indeholder: Fisk)

½ stk

Rødbeder, forkogte

1 stk

Citron

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

20 g

Hasselnødder

(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

1 stk

Dild

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)

40 g

Rucola

1 stk

Pære

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Smør til fisk

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Sukker til salat

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til kartofler

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3859 kJ
Kalorier (kcal)922 kcal
Fedt58 g
Mættet fedt14.5 g
Kulhydrat122.6 g
Sukker73.1 g
Protein32.9 g
Salt2.9 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Stil til side med låg på.

Forbered råvarer
2

Imens, skær pære i tynde, halve skiver.

Hak dild fint.

Skyl rucola.

Halver citron.

Skær rødbede i 1 cm tern.

Hak hasselnødder groft.

Forbered fisk
3

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Skær smør i små tern.

Placer fisk med skindsiden nedad i et ildfast fad.

Top med honning-sennepsdressing og smør.

Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir.

Bag fisk
4

Bag fisk og hasselnødder i 9-10 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt og hasselnødderne er ristet.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav salat
5

Imens, bland citronsaft, salt, sukker og olivenolie i en stor skål.

Vend pære, rødbede, rucola og hasselnødder i skålen med citrondressing lige inden servering.

Vend crème fraiche, mayonnaise, dild, salt og et nip peber i gryden med kartofler.

Server
6

Anret kartofler, rødbedesalat og laks på tallerkener.

Top fisk med sauce fra det ildfaste fad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image