Skip to main content
Mexicansk burritobowl

Mexicansk burritobowl

med sød kartoffel og srirachadressing

I aften tager vi en kulinarisk tur til Mexico, og tilbereder en fantastisk burritobowl. Vi bygger vores bowl med quinoa, ovnbagte søde kartofler med Tex-Mex krydderier, avocado, majs og en frisk paprikasalsa med lime. Vi topper med en cremet srirachadressing med fraiche, og frisk koriander.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

5 g

Tex-Mex

100 g

Trefarvet quinoa

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Koriander

1 stk

Avocado

1 stk

Majs

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

10 g

Sriracha

1 stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

Næringsindhold

Energi (kJ)2639 kJ
Kalorier (kcal)631 kcal
Fedt18.2 g
Mættet fedt5.8 g
Kulhydrat88.4 g
Sukker17.6 g
Kostfibre13.8 g
Protein16 g
Salt2.5 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær søde kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel i et lag på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, drys med Tex-Mex, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil bløde.TIP: Skær søde kartofler i korrekt størrelse så de bliver færdige til tiden.

2

Bring en stor gryde med vand* [5 dl | 10 dl] i kog. Tilsæt quinoa og salt* [1/2 tsk I 1 tsk], og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden. Læg låg på, og stil til side.

3

Halver peberfrugt, fjern kerner og skær i 1 cm tern. Hak koriander fint. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver (eller i 2 cm tern). Hæld væde fra majs. Skær lime i både.

4

Bland fraiche og sriracha [½ pose, 2P] i en lille skål. TIP: Brug mindre sriracha hvis du ikke kan lide stærk mad.

5

Bland peberfrugt, et skvæt limesaft, et nip salt* og peber*, og halvdelen af koriander i en ny skål.

6

Anret quinoa i dybe tallerkener. Placer søde kartofler, peberfrugtsalsa, avocado og majs i hver sit hjørne. Server med srirachadressing og pynt med resterende koriander.