I aften tager vi en kulinarisk tur til Mexico, og tilbereder en fantastisk burritobowl. Vi bygger vores bowl med quinoa, ovnbagte søde kartofler med Tex-Mex krydderier, avocado, majs og en frisk paprikasalsa med lime. Vi topper med en cremet srirachadressing med fraiche, og frisk koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
450 g
Sød kartoffel
5 g
Tex-Mex
100 g
Trefarvet quinoa
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Koriander
1 stk
Avocado
1 stk
Majs
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
10 g
Sriracha
1 stk
Lime, økologisk
5 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær søde kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel i et lag på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, drys med Tex-Mex, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil bløde.TIP: Skær søde kartofler i korrekt størrelse så de bliver færdige til tiden.
Bring en stor gryde med vand* [5 dl | 10 dl] i kog. Tilsæt quinoa og salt* [1/2 tsk I 1 tsk], og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden. Læg låg på, og stil til side.
Halver peberfrugt, fjern kerner og skær i 1 cm tern. Hak koriander fint. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver (eller i 2 cm tern). Hæld væde fra majs. Skær lime i både.
Bland fraiche og sriracha [½ pose, 2P] i en lille skål. TIP: Brug mindre sriracha hvis du ikke kan lide stærk mad.
Bland peberfrugt, et skvæt limesaft, et nip salt* og peber*, og halvdelen af koriander i en ny skål.
Anret quinoa i dybe tallerkener. Placer søde kartofler, peberfrugtsalsa, avocado og majs i hver sit hjørne. Server med srirachadressing og pynt med resterende koriander.