Calabreserørt rigatoni
med sprød glaskålssalat og græsk salatost
Har du aldrig hørt om calabresepesto? Pesto Calabrese er en vidunderlig italiensk pesto lavet af peberfrugt, ricotta og parmesan. I aften har den hovedrollen i vores skønne pastaret, som også indeholder skalotteløg, tomat, hvidløg, oregano, basilikum og salatost. Fantastisk tilbehør er en innovativ kålrabisalat med citron og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Peberfrugt
125 g
Cherrytomater
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Basilikum
1 pose
Kruspersille
½ stk
Glaskål, hvid
1 pakke
Græskarkerner
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
½ g
Oregano, tørret
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
½ stk
Citron, økologisk
60 g
Calabresepesto
4 g
Grøntsagsbouillon
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Fremgangsmåde
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Hak skalotteløg og basilikum fint. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Hak persille groft. Halver cherrytomater. Pres eller hak hvidløg fint. Skræl glaskål [½ stk, 2P], og skær i ½ cm tykke strimler.
Opvarm en stor stegepande på høj varme. Rist græskarkerner i 2-3 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål. Tilsæt pasta til gryden med kogende vand* og kog i 11-12 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [½ dl | 1 dl], og hæld resten fra.
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg i 1 min. Tilsæt peberfrugt, cherrytomater, hvidløg, oregano [½ pakke, 2P] og et nip salt* og peber*, og steg videre i 3-4 min. Skær salatost i 1 cm tern. Riv citronskal [1/2 stk, 2P], og halver citron.
Bland glaskål, persille, et skvæt citronsaft, olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt* og peber* i en stor skål.
Sænk til middel varme, og tilsæt calabresepesto, pastavand, basilikum (gem lidt til anretning), grøntsagsbouillon, et nip citronskal, halvdelen af salatost og et nip peber*, og lad simre i 2-3 min. Tilsæt pasta, og vend sammen
Anret pasta i dybe tallerkener. Drys med basilikum, græskarkerner og resterende salatost. Server med glaskålssalat.