Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
Vegetariske linsedeller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariske linsedeller

Vegetariske linsedeller

med græske kartofler og hjemmerørt tzatziki

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland! Vi laver saftige linsedeller, der får masser af smag af persille, oregano og græsk salatost. Samtidig bager vi kartofler og peberfrugt i ovnen. Vi har selvfølgelig også tid til at lave en frisk tzatsiki, som fuldender retten. Så er maden klar!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Peberfrugt

125 g

Cherrytomater

1 pakke

Grønne linser

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

1 pose

Basilikum

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Løg

1 pose

Bredbladet persille

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

500 g

Kartofler

1 g

Oregano, tørret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg (trin 3)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

1.5 tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)832 kcal
Energi (kJ)3483 kJ
Fedt26.7 g
Mættet fedt14.8 g
Kulhydrat100.25 g
Sukker18.6 g
Protein44.41 g
Salt5.9 g

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Lav græske kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Drys med halvdelen af oregano, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne. Skær peberfrugt i 1 cm strimler, og fordel på bagepladen, når der er 15 min tilbage.

Forbered grøntsager
2

Hak basilikum fint. Hak løg [1/2 stk, 2P] fint. Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg fint. Halver cherrytomater.

Bland fars
3

Skyl linser under koldt vand* i en si. Bland linser, løg, persille, hvedemel* [2 spsk | 4 spsk], panko, salt* [1,5 tsk | 3 tsk], et stort nip peber*, resterende oregano og halvdelen af hvidløg i en skål. Tilsæt æg* [2 stk| 4 stk] og halvdelen af salatost, og rør godt rundt.

Steg deller
4

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middel varme. Form fars til fritters (3 pr. person), og steg i 5-6 min på hver side, eller indtil gyldne. TIP: Vend ikke for tidligt, da kan de gå i stykker.

Lav tzatziki
5

Riv agurk [1/2 stk, 2P] groft, og pres væde ud gennem en si. Bland agurk, yoghurt og resterende hvidløg i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tag bagepladen med fritter og peberfrugt ud af ovnen, og vend med cherrytomater og basilikum (gem lidt til anretning).

Server
6

Anret kartofler og deller på tallerkener. Drys med resterende salatost og basilikum. Server med tzatziki.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image