HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetariske Linsedeller
topBanner
Vegetariske linsedeller

Vegetariske linsedeller

med græske kartofler og hjemmerørt tzatziki

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland! Vi laver saftige linsedeller, der får masser af smag af persille, oregano og græsk salatost. Samtidig bager vi kartofler og peberfrugt i ovnen. Vi har selvfølgelig også tid til at lave en frisk tzatsiki, som fuldender retten. Så er maden klar!

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælkgluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Rød peberfrugt

125 g

Cherrytomater

1 pakke

Grønne linser

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

1 pose

Basilikum

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

½ stk

Løg

1 pose

Bredbladet persille

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

500 g

Kartofler

1 g

Oregano

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg* (trin 3)

2 spsk

Hvedemel* (trin 3)

1.5 tsk

Salt* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3482.8035 kJ
Kalorier (kcal)832.41 kcal
Fedt26.8062 g
Mættet fedt14.9 g
Kulhydrat100.325 g
Sukker18.6 g
Protein44.4087 g
Salt6 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Rivejern
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Drys med halvdelen af oregano, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne. Skær peberfrugt i 1 cm strimler, og fordel på bagepladen, når der er 15 min tilbage.

2

Hak basilikum fint. Hak løg [1/2 stk, 2P] fint. Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg fint. Halver cherrytomater.

3

Skyl linser under koldt vand* i en si. Bland linser, løg, persille, hvedemel* [2 spsk | 4 spsk], panko, salt* [1,5 tsk | 3 tsk], et stort nip peber*, resterende oregano og halvdelen af hvidløg i en skål. Tilsæt æg* [2 stk| 4 stk] og halvdelen af salatost, og rør godt rundt.

4

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middel varme. Form fars til fritters (3 pr. person), og steg i 5-6 min på hver side, eller indtil gyldne. TIP: Vend ikke for tidligt, da kan de gå i stykker.

5

Riv agurk [1/2 stk, 2P] groft, og pres væde ud gennem en si. Bland agurk, yoghurt og resterende hvidløg i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tag bagepladen med fritter og peberfrugt ud af ovnen, og vend med cherrytomater og basilikum (gem lidt til anretning).

6

Anret kartofler og deller på tallerkener. Drys med resterende salatost og basilikum. Server med tzatziki.