
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Lav aftensmad på under en halv time med denne enkle opskrift på en fantastisk mexicansk one-pot med quinoa, majs, sorte bønner og koriander. Alt laves i samme gryde, så sparer vi på opvasken. Vores one-pot får den helt rette mexikanske smag af vores skønne krydderiblandninger som vi kalder Tex-Mex og Ay Cajun-ba. Vi topper herlighederne med avocado, fraiche og tortillachips.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
100 g
Trefarvet quinoa
½ pakke
Sorte bønner
5 g
Tex-Mex
8 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
½ dåse
Tomatpuré
1 stk
Gulerod
1 dåse
Majs
1 stk
Løg
1 pakke
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Citrusfrugt
1 stk
Avocado
1 pose
Koriander
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde spor af: Mælk)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
4.5 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)

Hak løg og gulerod (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 2-3 min, eller indtil løgene er gennemsigtige.

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], Tex-Mex og Ay Cajun-ba, og steg videre i 30 sek.
Tilsæt vand [4,5 dl | 9 dl], og bring i kog.

Hæld væde fra sorte bønner [1/2 pakke, 2P] og majs.
Rør quinoa, sorte bønner, majs, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i gryden, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre uden låg i 15-20 min, eller indtil quinoafrøene er blevet dobbelt så store.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis det virker tørt.

Imens, halver lime [1/2 stk, 2P].
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.
Bland avocado, et skvæt limesaft og et nip salt i en lille skål.

Pluk koriander.

Anret quinoa i dybe tallerkener.
Top med avocado og fraiche.
Drys med koriander.
Server med tortillachips.

