En fantastisk alt-i-en ret, med masser af smage og farver. Aftenens lækre bowl indeholder perfekt ovnstegt bbq-marineret kylling, appelsincouscous med mandler og ovnbagte grøntsager. Vi topper vores kyllingebowl med cremet persilledressing med aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
12.5 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Appelsin
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
2.5 dl
Vand til couscous
¼ tsk
Salt til couscous
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.
Krydr kylling med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side. Overfør til bagepladen med grøntsager, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bring vand og grøntsagsbouillon i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt couscous, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Hak persille fint.
Halver appelsin.
Hak mandler groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland mayonnaise, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en skål.
Rør mandler og persille i gryden med færdig couscous.
Tilsæt appelsinsaft, og vend sammen.
Skær kylling i 2 cm skiver.
Anret couscous, grøntsager og kylling i dybe tallerkener.
Top med gulerod og dressing.