Skip to main content
Citronbagt torsk med dild
Citronbagt torsk med dild

Citronbagt torsk med dild

med rodfrugtcouscous og agurkeyoghurt

Dyk ned i et hav af smag med vores Citronbagt torsk med dild. Her får du en skøn ret, der er forfriskende, smagfuld og ikke mindst let at lave. En lækker og nem mulighed for at forkæle dig selv og din familie med torsk til aftensmad.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Celery
Gluten
Hvede
Milk
Pesce

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødløg

1 stk

Rødbede

1 stk

Gulerod

1 stk

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Celery)

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

75 ml

Yoghurt

(Indeholder: Milk)

½ stk

Citron

250 g

Torsk

(Indeholder: Pesce)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til fisk

2.5 dl

Vand til couscous

½ tsk

Salt til couscous

½ spsk

Olie til couscous

Næringsindhold

Energi (kJ)1968 kJ
Kalorier (kcal)470 kcal
Fedt10.5 g
Mættet fedt3.4 g
Kulhydrat54.3 g
Sukker14.8 g
Kostfibre7.3 g
Protein33.2 g
Salt4 g
Potassium57.6 mg
Calcium22.1 mg
Iron0.3 mg

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær rødløg i 2 cm både.

Skær rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Fordel i den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 18-20 min, eller indtil møre. 

Bag fisk
2

Imens, skær citron [1/2 stk, 2P] i tynde skiver. 

Hak dild fint.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt. Drys med halvdelen af dild, og placer citronskiver ovenpå. Placer fisk med skindsiden nedad på den anden side af bagepladen, når rodfrugterne har 15 min tilbage. 

Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.

Kog couscous
3

Imens, bring vand, grøntsagsbouillon og salt i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Lav agurkeyoghurt
4

Riv hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Hak agurk fint.

Bland yoghurt, hvidløg, agurk og et nip salt i en skål.

Bland rodfrugtecouscous
5

Vend færdige rodfrugter i gryden med couscous.

Tilsæt et skvæt citronsaft og resterende dild. 

Krydr med salt og et nip peber.

Server
6

Anret fisk og rodfrugtecouscous i dybe tallerkener.

Server med agurkeyoghurt.