Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan for at gøre det lettere, og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citronlaks, kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre stegte sesamkartofler. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder, og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Citron, økologisk
1 pose
Dild
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Broccoli
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
4 g
Grøntsagsbouillon
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
10 g
Sesamfrø
½ dl
Vand
efter behov
Smør
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade. Dryp med olivenolie*. Drys med sesamfrø. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Riv citronskal, og del citron i to. Skær den ene halvdel i tynde skiver. Bland vand*, grøntsagsbouillon, hvidløg, et nip citronskal, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.
Skær broccoli i små buketter. Fordel på samme bageplade, når kartoflerne har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Bag i 15 min.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks.
Hæld citronbouillon i panden. Tilsæt en klat smør*. Steg i 3-4 min.
Anret laks, kartofler og broccoli på tallerkener. Øs citronbouillon over laksen. Top med citronskiver og resterende dild. Server med aioli.