Skip to main content
Gyldenstegt BBQ-kylling

Gyldenstegt BBQ-kylling

med bagte rodfrugtfritter og hvidløgsdressing

I aften frister vi med en fantastisk kombination, som hele familien kommer til at elske. Rene smage af perfekt stegt kylling, dejlige rodfrugtfritter, der har fået ekstra smag af vores skønne krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit, og en frisk salat med æble og rucola. Skønne toppings er knasende solsikkekerner og cremet hvidløgsdressing.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

1 stk

Hvidløgsfed

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

40 g

Rucola

1 stk

Æble

10 g

Solsikkekerner

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)

1 pakke

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Pastinak

1 stk

Gulerod

1 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)2333 kJ
Kalorier (kcal)558 kcal
Fedt15.6 g
Mættet fedt4.9 g
Kulhydrat62.2 g
Sukker25.4 g
Kostfibre8.9 g
Protein44.9 g
Salt1.5 g
Potassium690 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugtfritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) til 1 cm fritter. 

Fordel rodfrugter og hvidløg på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Mamas Favorit og et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered råvarer
2

Imens, skær æble i 1 cm tern.

Skyl rucola.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Mos hvidløg
3

Fjern hvidløg fra bagepladen i ovnen efter 10 min.

Pres forsigtig hvidløg ud af skallen, og mos med en gaffel. 

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 10 min tilbage.

Steg kylling med et nip salt i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav hvidløgsdressing
5

Bland æble, rucola, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip med salt og peber i en mellemstor skål. 

Bland hvidløg, fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

 

Server
6

Anret kylling, rodfrugtfritter og salat på tallerkener.

Top salat med solsikkefrø [½ pakke, 2P].

Server med hvidløgsdressing.