I aften frister vi med en fantastisk kombination, som hele familien kommer til at elske. Rene smage af perfekt stegt kylling, dejlige rodfrugtfritter, der har fået ekstra smag af vores skønne krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit, en frisk salat med pære og rucola og cremet hvidløgsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
300 g
Rodfrugtsmix
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 stk
Hvidløgsfed
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 stk
Pære
40 g
Rucola
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær rodfrugter (uskrællet) og kartofler (uskrællet) til fritter. Skræl hvidløg. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk], krydr med Mamas Favorit og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre og gyldne.
Skær pære i 1 cm tern. Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt. Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.
Fjern hvidløg fra bagepladen i ovnen efter 10 min.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 10 min tilbage. Steg kylling med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Vend pære og rucola med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor skål, og smag til med salt og peber. Tag fritter ud af ovnen. Mos hvidløg og yoghurt i en lille skål, og smag til med salt og peber.
Anret kylling og fritter på tallerkener. Server med salat og hvidløgsdressing.