Savner du et afslappende bål at hvile dine øjne på? Flyt din mest behagelige lænestol, og sæt dig foran ovnen, og se på, mens peberfrugterne blødgøres foran dine øjne og ost og madlavningsfløde smelter sammen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Løg
170 g
Perlecouscous
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja, Æg, Lupin)
2 stk
Peberfrugt
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Hakket svine-/kalvekød
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
50 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
70 g
Tomatpuré
1 g
Chiliflager
1 stk
Gulerod
1 stk
Bredbladet persille
4 dl
Vand til perlecouscous
½ tsk
Salt til perlecouscous
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand og salt i kog i en gryde.
Skær peberfrugt i halve, og fjern kernehus.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Tilsæt perlecouscous til gryden med kogende vand. Sænk til middellav varme, og kog i 12-15 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak persille, løg og hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-kalvekød, gulerod, løg og hvidløg i 3-4 min.
Tilsæt Ay Cajun-ba, tomatpuré, et nip chiliflager og vand, og lad simre i 2-3 min. Tag panden af varmen. Tilsæt halvdelen af madlavningsfløde, og rør rundt. Krydr med salt og et nip peber.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
Tag bagepladen med peberfrugt ud af ovnen.
Fyld med kød
Top med gouda.
Bag i ovnen i 5-7 min, eller indtil osten er gylden.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Vend persille og resterende madlavningsfløde i gryden med perlecouscous.
Krydr med salt og et nip peber
Anret perlecouscous på tallerkener.
Top med peberfrugt.
TIP: Drys med chiliflager, hvis du foretrækker retten stærkere.