Skip to main content
Farseret peberfrugt
Farseret peberfrugt

Farseret peberfrugt

med cremet perlecouscous og revet gouda

Savner du et afslappende bål at hvile dine øjne på? Flyt din mest behagelige lænestol, og sæt dig foran ovnen, og se på, mens peberfrugterne blødgøres foran dine øjne og ost og madlavningsfløde smelter sammen.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Løg

170 g

Perlecouscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja, Æg, Lupin)

2 stk

Peberfrugt

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

50 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

70 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflager

1 stk

Gulerod

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand til perlecouscous

½ tsk

Salt til perlecouscous

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3797 kJ
Kalorier (kcal)908 kcal
Fedt39.9 g
Mættet fedt19.5 g
Kulhydrat87.5 g
Sukker23.5 g
Kostfibre9.5 g
Protein46.6 g
Salt5.5 g
Potassium28.8 mg
Calcium22.4 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Bag peberfrugt
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand og salt i kog i en gryde.

Skær peberfrugt i halve, og fjern kernehus.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Tilsæt perlecouscous til gryden med kogende vand. Sænk til middellav varme, og kog i 12-15 min, eller indtil vandet er absorberet.

Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak persille, løg og hvidløg fint.

Steg hakket kød
3

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket svine-kalvekød, gulerod, løg og hvidløg i 3-4 min.

Tilsæt Ay Cajun-ba, tomatpuré, et nip chiliflager og vand, og lad simre i 2-3 min. Tag panden af varmen. Tilsæt halvdelen af madlavningsfløde, og rør rundt. Krydr med salt og et nip peber.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Fyld peberfrugt
4

Tag bagepladen med peberfrugt ud af ovnen.

Fyld med kød

Top med gouda.

Bag i ovnen i 5-7 min, eller indtil osten er gylden.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt madlavningsfløde
5

Vend persille og resterende madlavningsfløde i gryden med perlecouscous.

Krydr med salt og et nip peber

Server
6

Anret perlecouscous på tallerkener.

Top med peberfrugt.

TIP: Drys med chiliflager, hvis du foretrækker retten stærkere.