Skip to main content
Dhal

Dhal

med sød kartoffel & sprøde korianderchips

Tag ud på en kulinarisk vandretur over høje bjerge og dybe kartoffeld(h)ale mod det forjættede cajun-land. Dyk ned i en dam af kokosmælk og tuml gennem en solid klat af afkølende creme fraiche, før du sætter dig på kanten og knitrer på de sprøde korianderchips.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

1 stk

Ingefær

450 g

Sød kartoffel

100 g

Røde linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

200 ml

Kokosmælk

4 g

Grøntsagsbouillon

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

1 pose

Koriander

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-On

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie

2 dl

Vand (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1183 kcal
Energi (kJ)4949.6 kJ
Fedt54.9 g
Mættet fedt26.8 g
Kulhydrat131.8 g
Sukker9.4 g
Kostfibre15 g
Protein31.8 g
Salt2.4 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20 min, eller indtil møre. Hak løg fint. Riv ingefær fint. Skyl linser under koldt vand* i en si.

Tilsæt kokosmælk
2

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg løg i 2-3 min. Tilsæt ingefær, Mild Mahal og Curry-on, og steg i 1-2 min. Tilsæt kokosmælk, vand* [2 dl | 4 dl] og grøntsagsbouillon, og rør rundt.

Tilsæt linser
3

Tilsæt linser, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-25 min. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt en smule vand, hvis dhalen er for tyk.

Bland korianderolie
4

Hak koriander fint. Bland koriander og olivenolie* [2 spsk | 4 spsk] med et nip salt* og peber* i en lille skål.

Bag korianderchips
5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler. Fordel på en bageplade med bagepapir, og smør med korianderolie. Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil sprøde. Tilsæt kartofler og spinat til gryden, og rør indtil spinaten er faldet sammen.

Server
6

Anret dhal i dybe tallerkener. Top med creme fraiche [1/2 pakke, 2P]. Server med korianderchips.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image