
At tilberede noget ”en papillote” betyder, at man pakker det ind i en tæt pakke, så al saft og kraft bevares. I aften laver vi torsk ”en papillote” ved at krydre den med hvidløg, citrusfrugt og sojasauce, pakke den ind i bagepapir og bage den til perfektion. Vi serverer vores torsk med aromatiske kokos-citrongræsris og en frisk salat med gulerod og agurk. Og så topper vi herlighederne med frisk mynte og koriander.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
150 g
Jasminris
1 stk
Citrongræs
10 g
Ingefærpasta
1 stk
Mynte & koriander
½ stk
Agurk
20 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Soja)
½ stk
Chili
1 stk
Hvidløgsfed
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
1 stk
Gulerod, Julienne
37.5 g
Rødkål, skåret
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
1 spsk
Smør til stegning
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Vand til sauce
2 tsk
Sukker til sauce
1 spsk
Olie til sauce
¼ tsk
Salt til fisk
¼ tsk
Salt til grøntsager

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bank citrongræs med en kagerulle.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg citrongræs og kokosmel i 1-2 min, eller indtil brunet og velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, halver citrusfrugt.
Pres eller hak hvidløg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Bland chili, citrusfrugtsaft, hvidløg, ingefærpasta, vand, sukker, sojasauce og olivenolie i en lille skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Overfør til et ildfast fad med bagepapir, og top med sojasauceblanding.
Fold bagepapir over fisken, og luk enderne sammen til en pakke.

Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Imens, skær agurk i skiver.
Hak mynte og koriander fint.
Bland gulerod, rødkål, agurk og salt i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret salat og fisk på tallerkenerne.
Top fisk med sauce fra det ildfaste fad.
Drys med mynte og koriander.