Skip to main content
Asiatisk torsk ”en papillote”

Asiatisk torsk ”en papillote”

med kokos-citrongræsris og gulerodssalat

At tilberede noget ”en papillote” betyder, at man pakker det ind i en tæt pakke, så al saft og kraft bevares. I aften laver vi torsk ”en papillote” ved at krydre den med hvidløg, citrusfrugt og sojasauce, pakke den ind i bagepapir og bage den til perfektion. Vi serverer vores torsk med aromatiske kokos-citrongræsris og en frisk salat med gulerod og agurk. Og så topper vi herlighederne med frisk mynte og koriander.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Soja
Fisk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Jasminris

1 stk

Citrongræs

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Mynte & koriander

½ stk

Agurk

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

½ stk

Chili

1 stk

Hvidløgsfed

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

1 stk

Gulerod, Julienne

37.5 g

Rødkål, skåret

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Vand til sauce

2 tsk

Sukker til sauce

1 spsk

Olie til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

¼ tsk

Salt til grøntsager

Næringsindhold

Energi (kJ)2692 kJ
Kalorier (kcal)643 kcal
Fedt21.9 g
Mættet fedt9.8 g
Kulhydrat82.8 g
Sukker12.9 g
Kostfibre5.6 g
Protein34.2 g
Salt4.4 g
Potassium276 mg
Calcium39 mg
Iron1.5 mg

Fremgangsmåde

Lav kokosris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bank citrongræs med en kagerulle.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg citrongræs og kokosmel i 1-2 min, eller indtil brunet og velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav sauce
2

Imens, halver citrusfrugt.

Pres eller hak hvidløg fint.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Bland chili, citrusfrugtsaft, hvidløg, ingefærpasta, vand, sukker, sojasauce og olivenolie i en lille skål.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav ”en papillote”
3

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Overfør til et ildfast fad med bagepapir, og top med sojasauceblanding.

Fold bagepapir over fisken, og luk enderne sammen til en pakke.

Bag fisk
4

Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav salat
5

Imens, skær agurk i skiver.

Hak mynte og koriander fint.

Bland gulerod, rødkål, agurk og salt i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.

Anret salat og fisk på tallerkenerne.

Top fisk med sauce fra det ildfaste fad.

Drys med mynte og koriander.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image