Skip to main content
Vietnamesisk inspireret plantefarstacos
Vietnamesisk inspireret plantefarstacos

Vietnamesisk inspireret plantefarstacos

med saltede peanuts og srirachamayonnaise

Tacos er oftest furbundet med Mexico, men denne variant byder på vietnamesiske smage. Vi bygger vores skønne tacos med lune tortillas, frisk gulerod og mango, stegt plantefars og skalotteløg vendt med hvidløg, ingefær, sojasauce og lime og spicy asiatisk mayo. Vi topper med peanuts, chili og mynte, og så maden færdig.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Byg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

180 g

Plantefars

(Indeholder: Soja, Gluten, Byg)

8 stk

Små tortillabrød

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

2 tsk

Ingefær

1 stk

Skalotteløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Mynte

½ stk

Mango

½ stk

Rød chili

2 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 tsk

Sukker til sauce

1 spsk

Vand til sauce

2 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)4136 kJ
Kalorier (kcal)988 kcal
Fedt50.6 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat96.5 g
Sukker26.4 g
Kostfibre15.6 g
Protein31.7 g
Kolesterol0.3 mg
Salt4.8 g
Potassium62.7 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær lime i både.

Riv ingefær og hvidløg fint.

Bland hvidløg, ingefær, sojasauce, sukker, vand og et skvæt limesaft i en lille skål.

Forbered frugt og grønt
2

Hak mynte fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Steg plantefars
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg skalotteløg og plantefars i 3-4 min, eller indtil løgene er bløde og farsen er let brunet.

Tilsæt sauce
4

Tag panden af varmen.

Tilsæt sauce, og rør rundt.

Varm tortillabrød
5

Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Fyld tortillabrød med gulerod, plantefars og mango.

Top med srirachamayonnaise, peanuts, chili og mynte.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image