Tacos er oftest furbundet med Mexico, men denne variant byder på vietnamesiske smage. Vi bygger vores skønne tacos med lune tortillas, frisk gulerod og mango, stegt plantefars og skalotteløg vendt med hvidløg, ingefær, sojasauce og lime og spicy asiatisk mayo. Vi topper med peanuts, chili og mynte, og så maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
180 g
Plantefars
(Indeholder: Soja, Gluten, Byg)
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
2 tsk
Ingefær
1 stk
Skalotteløg
2 stk
Gulerod
1 stk
Mynte
½ stk
Mango
½ stk
Rød chili
2 stk
Hvidløgsfed
2 tsk
Sukker til sauce
1 spsk
Vand til sauce
2 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær lime i både.
Riv ingefær og hvidløg fint.
Bland hvidløg, ingefær, sojasauce, sukker, vand og et skvæt limesaft i en lille skål.
Hak mynte fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg og plantefars i 3-4 min, eller indtil løgene er bløde og farsen er let brunet.
Tag panden af varmen.
Tilsæt sauce, og rør rundt.
Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.
Fyld tortillabrød med gulerod, plantefars og mango.
Top med srirachamayonnaise, peanuts, chili og mynte.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.