
Ugens taco-opskrift er en spændende nyfortolkning med fantastiske smage! grillost er i fokus, og ud over klassiske grøntsager fylder du dine varme tortillas med saftig citronaioli og lækker rødbederelish, som både mætter og forener sig fantastisk i smag. Velkomponeret, enkelt og vidunderligt godt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
24 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
60 g
Blandet salat
200 g
Grillost
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Løg
80 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Æble
½ spsk
Olie til stegning
2 tsk
Sukker til glaze
2 dl
Vand til glaze
¼ tsk
Salt til glaze

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Riv rødbede (uskrællet) groft.

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt rødbede, balsamico, sukker og et nip salt, og steg videre i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand, og steg i yderligere 5-6 min, eller indtil reduceret.
Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en skål.

Imens, skær citron i både.
Bland aioli og et skvæt citronsaft i en lille skål.
Hak tomat fint.
Skær agurk i tynde stave.
Skær grillost i stave (4 pr. person).
Skyl salat.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Imens, varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.

Smør tortillabrød med citronaioli.
Fyld med agurk, tomat, salat, rødbederelish og grillost.
Server med citronbåde.

