Stegt steak og skalotteløgssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og skalotteløgssauce

Stegt steak og skalotteløgssauce

med blød pastinakmos og nøddetoppet porre

I aften frister vi med vidunderlig festmad bestående af stegt steak, pastinakmos med kartofler og hvidløg, nøddetoppet porre med persillesmør, og syrlig skalotteløgssauce. Forkæl dine gæster i weekenden, eller forkæl familien med en yderst festlig hverdagsaften.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Nødder
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpsteak

1 stk

Porre

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

500 g

Kartofler

½ stk

Skalotteløg

½ pose

Kruspersille

4 g

Oksebouillon

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 dl

Vand (trin 3)

½ spsk

Hvedemel (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5021 kJ
Kalorier (kcal)1200 kcal
Fedt29 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat68.1 g
Sukker15.4 g
Protein41.5 g
Salt4.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag porre
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag smør og bøffer ud af køleskabet, og krydr bøffer med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Halver porre på bredden og derefter på langs.

Top med smør [1 spsk | 2 spsk], krydr med et nip salt og peber, og pak ind i sølvpapir. Placer på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil mør.

Lav pastinakmos
2

Imens, skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 2 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tag gryden af varmen, og dæk til med låg.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Bland jævning
3

Imens, hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] og persille [½ pose, 2P] fint.

Hak hasselnødder groft.

Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [½ spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.

Steg kød
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når porrerne har 10 min tilbage. 

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Placer hasselnødder i den anden side af bagepladen, når porrerne har 5 min tilbage.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav skalotteløgssauce
5

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middellav varme.

Steg skalotteløg i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt hvidvinseddike, og rør rundt. Tilsæt jævning, oksebouillon, kødsaft fra bøfferne, smør [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min, eller indtil tyknet.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Skær bøffer i skiver.

Anret bøffer, pastinakmos og porre på tallerkener.

Top porre med hasselnødder.

Top bøffer med skalotteløgssauce.

Drys med persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image