Skip to main content
Stegt steak og skalotteløgssauce
Stegt steak og skalotteløgssauce

Stegt steak og skalotteløgssauce

med blød knoldsellerimos og nøddetoppet porre

3.8
(13)

I aften frister vi med vidunderlig festmad bestående af stegt steak, knoldsellerimos med kartofler og hvidløg, nøddetoppet porre med persillesmør, og syrlig skalotteløgssauce. Forkæl dine gæster i weekenden, eller forkæl familien med en yderst festlig hverdagsaften!

Allergener:
Nøtter
Selleri
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

1 stk

Porre

20 g

Hasselnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)

500 g

Kartofler

½ stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

½ stk

Løg

½ pose

Kruspersille

4 g

Bouillon

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.5 spsk

Smør (trin 2)

1 dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Hvedemel (trin 2)

2 spsk

Mælk (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)772 kcal
Energi (kJ)3229 kJ
Fedt43.8 g
Mættet fedt17.3 g
Kulhydrat55.5 g
Sukker8.9 g
Kostfibre8.4 g
Protein43.2 g
Salt2.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag porre
1

Tænd ovnen på til 240°C/220°C varmluft. Tag smør og bøffer ud af køleskabet, og krydr bøffer med et nip salt. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Halver porre på bredden, og derefter på langs. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. Pak ind i sølvpapir, og placer på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

Kog kartofler og knoldselleri
2

Skræl knoldselleri [½ stk, 2P]. Skær kartofler (uskrællet) og knoldselleri i 2 cm tern. Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] og persille [½ pose, 2P] fint. Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [½ spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.

Lav knoldsellerimos
3

Hæld vand fra kartofler og knoldselleri, og tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør, og stil til side med låg på. Bland smør [1,5 spsk | 3 spsk], persille (gem lidt til anretning) og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg kød
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når porrerne har 10 min tilbage. Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering. Tilsæt hasselnødder til bagepladen, når porrerne har 5 min tilbage. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav skalotteløgssauce
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middellav varme. Svits skalotteløg i 1 min. Tilsæt hvidvinseddike [½ pakke, 2P], og rør rundt. Tilsæt jævning, oksebouillon, kødsaft fra bøfferne, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min. Hak hasselnødder groft. Skær bøfferi skiver.

 

Server
6

Anret bøffer, knoldsellerimos og porre på tallerkener. Top porre med persillesmør og hasselnødder. Øs skalotteløgssauce over. Drys med resterende persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image