Skip to main content
Stegt steak og skalotteløgssauce
Stegt steak og skalotteløgssauce

Stegt steak og skalotteløgssauce

med blød knoldsellerimos og nøddetoppet porre

4.1
(28)

I aften frister vi med vidunderlig festmad bestående af stegt steak, knoldsellerimos med kartofler og hvidløg, nøddetoppet porre med persillesmør, og syrlig skalotteløgssauce. Forkæl dine gæster i weekenden, eller forkæl familien med en yderst festlig hverdagsaften.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Nøtter
Selleri
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

1 stk

Porre

20 g

Hasselnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Nøtter, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg)

500 g

Kartofler

½ stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

½ stk

Skalotteløg

½ pose

Kruspersille

4 g

Oksebouillon

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1.5 spsk

Smør (trin 3)

1 dl

Vand (trin 3)

½ spsk

Hvedemel (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3269 kJ
Kalorier (kcal)781 kcal
Fedt45 g
Mættet fedt17.5 g
Kulhydrat55.4 g
Sukker10 g
Kostfibre8.2 g
Protein40.5 g
Salt3.1 g
Potassium111 mg
Calcium12.3 mg
Iron0.5 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag porre
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag smør og bøffer ud af køleskabet, og krydr bøffer med et nip salt.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Halver porre på bredden og derefter på langs.

Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.

Pak ind i sølvpapir, og placer på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil mør.

Lav knoldsellerimos
2

Imens, skræl kartofler og knoldselleri [½ stk, 2P], og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 2 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tag gryden af varmen, og dæk til med låg.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Lav knoldsellerimos
3

Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] og persille [½ pose, 2P] fint.

Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [½ spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.

Bland smør [1,5 spsk | 3 spsk], persille (gem lidt til anretning) og et nip salt og peber i en anden lille skål.

Steg kød
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når porrerne har 10 min tilbage. 

Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Placer hasselnødder på den anden side af bagepladen, når porrerne har 5 min tilbage.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav skalotteløgssauce
5

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middellav varme.

Steg skalotteløg i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt hvidvinseddike [½ pakke, 2P], og rør rundt. Tilsæt jævning, oksebouillon, kødsaft fra bøfferne, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Hak hasselnødder groft.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Skær bøffer i skiver.

Anret bøffer, knoldsellerimos og porre på tallerkener.

Top porre med persillesmør og hasselnødder.

Top bøffer med skalotteløgssauce.

Drys med resterende persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image