I aften frister vi med vidunderlig festmad bestående af stegt steak, knoldsellerimos med kartofler og hvidløg, nøddetoppet porre med persillesmør, og syrlig skalotteløgssauce. Forkæl dine gæster i weekenden, eller forkæl familien med en yderst festlig hverdagsaften.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
1 stk
Porre
20 g
Hasselnødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg)
500 g
Kartofler
½ stk
Knoldselleri
(Indeholder: Selleri)
½ stk
Skalotteløg
½ pose
Kruspersille
4 g
Oksebouillon
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1.5 spsk
Smør (trin 3)
1 dl
Vand (trin 3)
½ spsk
Hvedemel (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag smør og bøffer ud af køleskabet, og krydr bøffer med et nip salt.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Halver porre på bredden og derefter på langs.
Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Pak ind i sølvpapir, og placer på en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil mør.
Imens, skræl kartofler og knoldselleri [½ stk, 2P], og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 2 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tag gryden af varmen, og dæk til med låg.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] og persille [½ pose, 2P] fint.
Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [½ spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.
Bland smør [1,5 spsk | 3 spsk], persille (gem lidt til anretning) og et nip salt og peber i en anden lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når porrerne har 10 min tilbage.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Placer hasselnødder på den anden side af bagepladen, når porrerne har 5 min tilbage.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middellav varme.
Steg skalotteløg i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt hvidvinseddike [½ pakke, 2P], og rør rundt. Tilsæt jævning, oksebouillon, kødsaft fra bøfferne, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Hak hasselnødder groft.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Skær bøffer i skiver.
Anret bøffer, knoldsellerimos og porre på tallerkener.
Top porre med persillesmør og hasselnødder.
Top bøffer med skalotteløgssauce.
Drys med resterende persille.