Stegt steak og skalotteløgssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og skalotteløgssauce

Stegt steak og skalotteløgssauce

med blød knoldsellerimos og nøddetoppet porre

I aften frister vi med vidunderlig festmad bestående af stegt steak, knoldsellerimos med kartofler og hvidløg, nøddetoppet porre med persillesmør, og syrlig skalotteløgssauce. Forkæl dine gæster i weekenden, eller forkæl familien med en yderst festlig hverdagsaften.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Nødder
Selleri
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

1 stk

Porre

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg)

500 g

Kartofler

½ stk

Knoldselleri

(Indeholder Selleri)

½ stk

Skalotteløg

½ pose

Kruspersille

4 g

Oksebouillon

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1.5 spsk

Smør (trin 3)

1 dl

Vand (trin 3)

½ spsk

Hvedemel (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3269 kJ
Kalorier (kcal)781 kcal
Fedt45 g
Mættet fedt17.5 g
Kulhydrat55.4 g
Sukker10 g
Protein40.5 g
Salt3.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag porre
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag smør og bøffer ud af køleskabet, og krydr bøffer med et nip salt.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Halver porre på bredden og derefter på langs.

Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.

Pak ind i sølvpapir, og placer på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil mør.

Lav knoldsellerimos
2

Imens, skræl kartofler og knoldselleri [½ stk, 2P], og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 2 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tag gryden af varmen, og dæk til med låg.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Lav knoldsellerimos
3

Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] og persille [½ pose, 2P] fint.

Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [½ spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.

Bland smør [1,5 spsk | 3 spsk], persille (gem lidt til anretning) og et nip salt og peber i en anden lille skål.

Steg kød
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når porrerne har 10 min tilbage. 

Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Placer hasselnødder på den anden side af bagepladen, når porrerne har 5 min tilbage.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav skalotteløgssauce
5

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middellav varme.

Steg skalotteløg i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt hvidvinseddike [½ pakke, 2P], og rør rundt. Tilsæt jævning, oksebouillon, kødsaft fra bøfferne, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Hak hasselnødder groft.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Skær bøffer i skiver.

Anret bøffer, knoldsellerimos og porre på tallerkener.

Top porre med persillesmør og hasselnødder.

Top bøffer med skalotteløgssauce.

Drys med resterende persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image