
I aften frister vi med vidunderlig festmad bestående af stegt steak, knoldsellerimos med kartofler og hvidløg, nøddetoppet porre med persillesmør, og syrlig skalotteløgssauce. Forkæl dine gæster i weekenden, eller forkæl familien med en yderst festlig hverdagsaften.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Angus Striploin
1 stk
Porre
20 g
Hasselnødder
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Nøtter, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg)
500 g
Kartofler
½ stk
Knoldselleri
(Indeholder: Selleri)
½ stk
Skalotteløg
½ pose
Kruspersille
4 g
Oksebouillon
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1.5 spsk
Smør (trin 3)
1 dl
Vand (trin 3)
½ spsk
Hvedemel (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag smør og bøffer ud af køleskabet, og krydr bøffer med et nip salt.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Halver porre på bredden og derefter på langs.
Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Pak ind i sølvpapir, og placer på en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil mør.

Imens, skræl kartofler og knoldselleri [½ stk, 2P], og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 2 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tag gryden af varmen, og dæk til med låg.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] og persille [½ pose, 2P] fint.
Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [½ spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.
Bland smør [1,5 spsk | 3 spsk], persille (gem lidt til anretning) og et nip salt og peber i en anden lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når porrerne har 10 min tilbage.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Placer hasselnødder på den anden side af bagepladen, når porrerne har 5 min tilbage.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middellav varme.
Steg skalotteløg i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt hvidvinseddike [½ pakke, 2P], og rør rundt. Tilsæt jævning, oksebouillon, kødsaft fra bøfferne, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre under omrøring i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Hak hasselnødder groft.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Skær bøffer i skiver.
Anret bøffer, knoldsellerimos og porre på tallerkener.
Top porre med persillesmør og hasselnødder.
Top bøffer med skalotteløgssauce.
Drys med resterende persille.