Souvlaki-krydrede vegetariske frikadeller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Souvlaki-krydrede vegetariske frikadeller

Souvlaki-krydrede vegetariske frikadeller

med dild-bulgur og græsk inspireret salat

Den forførende græske souvlaki-smag møder her plantefars i en græsk inspireret bowl, som indeholder alt, hvad du har brug for, for at drømme dig væk til en græsk ferieø. Souvlaki-plantefrikadeller, knastende sprød græsk salat, dip lavet på græsk salatost og bulgur blandet med dild, solsikkefrø og en smørklat. Mere græsk bliver det næsten kun på Santorini!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Gluten
Byg
Soja
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

½ stk

Rødløg

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

4 g

Souvlaki-krydderi

160 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)

1 pose

Dild

20 g

Solsikkefrø

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder, Jordnødder)

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

¼ tsk

Salt til bulgur

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1

Æg til bøffer

2 spsk

Mel til bøffer

¼ tsk

Salt til bøffer

1 spsk

Smør til bulgur

2 spsk

Vand til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3372 kJ
Kalorier (kcal)806 kcal
Fedt45 g
Mættet fedt18.1 g
Kulhydrat53.9 g
Sukker9.6 g
Protein38.6 g
Salt6.5 g

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Lav salat
2

Imens, halver citron.

Halver rødløg, og skær i tynde skiver.

Hak tomat og agurk groft.

Bland rødløg, tomat, agurk, citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Lav fars
3

Riv løg groft.

Bland plantefars, løg, Souvlaki-krydderi, æg, hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til frikadeller (2 pr. person).

TIP: Farsen vil være lidt fugtig, så giv frikadellerne et fast tryk, så de ikke falder fra hinanden.

Steg frikadeller
4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg frikadeller i 2-3 min, eller indtil kanterne er brunet. Sænk til middel varme, og vend forsigtigt. Steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

Imens, hak dild fint.

Vend dild, solsikkefrø og smør i gryden med bulgur.

Bland dip.
5

Blend græsk salatost, fraiche, vand og et nip salt og peber med en stavblender i en skål med høje kanter.

TIP: Hvis du ikke har en stavblender, kan du smuldre græsk salatost og piske det sammen med fraiche, vand og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret bulgur, frikadeller og salat i skåle.

Top med dip.