Den forførende græske souvlaki-smag møder her plantefars i en græsk inspireret bowl, som indeholder alt, hvad du har brug for, for at drømme dig væk til en græsk ferieø. Souvlaki-plantefrikadeller, knastende sprød græsk salat, dip lavet på græsk salatost og bulgur blandet med dild, solsikkefrø og en smørklat. Mere græsk bliver det næsten kun på Santorini!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
½ stk
Rødløg
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
4 g
Souvlaki-krydderi
160 g
Plantefars
(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)
1 pose
Dild
20 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder, Jordnødder)
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Løg
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1
Æg til bøffer
2 spsk
Mel til bøffer
¼ tsk
Salt til bøffer
1 spsk
Smør til bulgur
2 spsk
Vand til dressing
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, halver citron.
Halver rødløg, og skær i tynde skiver.
Hak tomat og agurk groft.
Bland rødløg, tomat, agurk, citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Riv løg groft.
Bland plantefars, løg, Souvlaki-krydderi, æg, hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til frikadeller (2 pr. person).
TIP: Farsen vil være lidt fugtig, så giv frikadellerne et fast tryk, så de ikke falder fra hinanden.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg frikadeller i 2-3 min, eller indtil kanterne er brunet. Sænk til middel varme, og vend forsigtigt. Steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
Imens, hak dild fint.
Vend dild, solsikkefrø og smør i gryden med bulgur.
Blend græsk salatost, fraiche, vand og et nip salt og peber med en stavblender i en skål med høje kanter.
TIP: Hvis du ikke har en stavblender, kan du smuldre græsk salatost og piske det sammen med fraiche, vand og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Anret bulgur, frikadeller og salat i skåle.
Top med dip.