Kød, kartofler, salat og en fantastisk sauce. Det giver en smuk ret, som er perfekt til en festlig weekend. Vi steger rumpsteak, og topper med en vidunderligt cremet rødvinssauce med worcestershiresauce og fløde. Aftenens kartofler er hasselback, og salaten er en saftig pæresalat med balsamico.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
60 g
Rødvinssauce
6 ml
Balsamico
150 ml
Madlavningsfløde
10 g
Græskarkerner
500 g
Kartofler
300 g
Rumpsteak
1 stk
Worcestershiresauce
1 stk
Pære
1 stk
Bredbladet persille
60 g
Blandet salat
¼ tsk
Salt til kød
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til salat
1 spsk
Olie til stegning
2 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.
Placer et par kartofler mellem skafterne af to grydeskeer på et skærebræt, og skær tynde snit (men ikke helt igennem). Fortsæt med resterende kartofler.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne og møre.
Fordel græskarkerner på den anden side af bagepladen, når kartoflerne har 4-5 min tilbage.
Imens, skyl salat.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Bland balsamico, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Vend pære og salat i skålen lige inden servering.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Imens, opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt vand, så stegepanden køler af. Tilsæt worcestershiresauce, rødvinssauce og madlavningsfløde, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt kødsaft fra bøfferne, salt og et nip peber, og rør rundt.
Skær bøffer i tynde skiver.
Anret bøffer, kartofler og salat på tallerkener.
Top bøffer med rødvinssauce og salat med græskarkerner.
Drys med persille.