Skip to main content
Rumpsteak og cremet rødvinssauce
Rumpsteak og cremet rødvinssauce

Rumpsteak og cremet rødvinssauce

med hasselback kartofler og grøn salat

Kød, kartofler, salat og en fantastisk sauce. Det giver en smuk ret, som er perfekt til en festlig weekend. Vi steger rumpsteak, og topper med en vidunderligt cremet rødvinssauce med worcestershiresauce og fløde. Aftenens kartofler er hasselback, og salaten er en saftig pæresalat med balsamico.

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Milk
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Rødvinssauce

6 ml

Balsamico

150 ml

Madlavningsfløde

10 g

Græskarkerner

500 g

Kartofler

300 g

Rumpsteak

1 stk

Worcestershiresauce

1 stk

Pære

1 stk

Bredbladet persille

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til salat

1 spsk

Olie til stegning

2 spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3375 kJ
Kalorier (kcal)807 kcal
Fedt45 g
Mættet fedt20.6 g
Kulhydrat64.4 g
Sukker16.7 g
Kostfibre6.3 g
Protein40.1 g
Salt4.2 g
Potassium1150 mg

Fremgangsmåde

Forbered hasselback kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Placer et par kartofler mellem skafterne af to grydeskeer på et skærebræt, og skær tynde snit (men ikke helt igennem). Fortsæt med resterende kartofler. 

Bag kartofler
2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne og møre.

Fordel græskarkerner på den anden side af bagepladen, når kartoflerne har 4-5 min tilbage.

Lav salat
3

Imens, skyl salat.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Bland balsamico, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Vend pære og salat i skålen lige inden servering.

Steg bøffer
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav sauce
5

Imens, opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt vand, så stegepanden køler af. Tilsæt worcestershiresauce, rødvinssauce og madlavningsfløde, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt kødsaft fra bøfferne, salt og et nip peber, og rør rundt.

Skær bøffer i tynde skiver.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og salat på tallerkener.

Top bøffer med rødvinssauce og salat med græskarkerner.

Drys med persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image