topBanner
Paneret sej

Paneret sej

med appelsinsalat og fritter

Hvordan lyder hjemmelavede fiskepinde og hjemmelavede pommes frites til aftensmad? Her er en simpel opskrift, der vil guide dig trin for trin, så du lykkes galant med disse favoritter. Server med en forfriskende salat af anis smagende fennikel, appelsin og kålblanding, samt sennep aioli. Det her smager altså virkelig godt, hvis vi selv må sige det!

Tags:Børnevenlig
Allergener:fiskglutenægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Hvide Løjer & Urter

500 g

Kartofler

1 stk

Appelsin

1 pose

Kørvel

250 g

Sej

(Indeholderfisk)

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

150 g

Snittet salat (kål, endivie, gulerod)

80 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

12 g

Sennep

(Indeholdersennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg* (trin 3)

(Indeholderæg)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2892 kJ
Kalorier (kcal)691 kcal
Fedt29 g
Mættet fedt3 g
Kulhydrat75 g
Sukker16 g
Protein34 g
Salt2 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

2

Skær appelsin i tern. Hak kørvel fint. Dup fisk tør med køkkenrulle, og skær i 2 cm tykke strimler på et andet skærebræt.

3

Bland panko og Hvide Løjer & Urter med et nip salt* og peber* i en dyb tallerken. Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Vend fisk i æg og derefter i panering. Stil til side på en ren tallerken. TIP: 4 pers.: Fordel paneringen i to dybe tallerkener i stedet for én, og vend fisken af to omgange. Det forhindrer paneringen i at klistre for meget.

4

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og sprød. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

5

Bland appelsin, snittet salat og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål. Bland aioli, sennep og kørvel i en lille skål. TIP: Tilsæt mere sennep, hvis du kan lide smagen!

6

Anret fisk, fritter og appelsinsalat på tallerkener. Server med sennepsaioli.