Pasta med kødboller til kræsne børn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta med kødboller til kræsne børn

Pasta med kødboller til kræsne børn

2 portioner | med ost og råkostsalat

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 2 personer. Pasta og kødboller går som regel ind hos selv de mest kræsne børn. Her serverer vi kødboller i en cremet tomatsauce, og topper med revet gouda. På siden kommer en frisk salat med gulerod, appelsin og tranebær.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 pakke

Pasta

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Sennep)

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

1 stk

Gulerod, Julienne

2 stk

Appelsin

40 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1

Æg til kødboller

¼ tsk

Salt til kødboller

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4167 kJ
Kalorier (kcal)996 kcal
Fedt32.4 g
Mættet fedt14 g
Kulhydrat126.6 g
Sukker42.2 g
Protein47.6 g
Salt5.4 g

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav kødboller
2

Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).

TIP: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav sauce og råkostsalat
3

Tilsæt hakkede tomater til stegepanden med færdigstegte kødboller, og lad simre i 5 min, eller indtil let tyknet. Krydr med salt og et nip peber.

Skræl en appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.

Halver den anden appelsin.

Bland gulerod, et stort skvæt appelsinsaft, appelsinstykker og tranebær i en stor skål.

TIP: For en mere cremet og lind tomatsauce, kan du blende de hakkede tomater til ønsket konsistens, inden de tilsættes kødbollerne.

Server
4

Anret pasta, tomatsauce og kødboller i skåle.

Top med revet gouda.

Server med råkostsalat i skåle ved siden af.