Skip to main content
Pasta med kødboller til kræsne børn

Pasta med kødboller til kræsne børn

2 portioner | med ost og råkostsalat

4.7
(12)

Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til 2 personer. Pasta og kødboller går som regel ind hos selv de mest kræsne børn. Her serverer vi kødboller i en cremet tomatsauce, og topper med revet gouda. På siden kommer en frisk salat med gulerod, appelsin og tranebær.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

390 g

Hakkede tomater

180 g

Pasta

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

50 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Gulerod, Julienne

2 stk

Appelsin

40 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg til kødboller

¼ tsk

Salt til kødboller

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3842 kJ
Kalorier (kcal)918 kcal
Fedt23.3 g
Mættet fedt10.6 g
Kulhydrat126.6 g
Sukker42.2 g
Kostfibre11.5 g
Protein48.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.4 g
Potassium339.8 mg
Calcium7.8 mg
Iron2.5 mg

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav kødboller
2

Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).

TIP: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav sauce og råkostsalat
3

Tilsæt hakkede tomater til stegepanden med færdigstegte kødboller, og lad simre i 5 min, eller indtil let tyknet. Krydr med salt og et nip peber.

Skræl den ene appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.

Halver den anden appelsin.

Bland gulerod, et stort skvæt appelsinsaft, appelsinstykker og tranebær i en stor skål.

TIP: For en glat tomatsauce kan du blende de hakkede tomater, inden de tilsættes kødbollerne.

Server
4

Anret pasta, tomatsauce og kødboller i skåle.

Top med revet gouda.

Server med råkostsalat i skåle ved siden af.