Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 2 personer. Pasta og kødboller går som regel ind hos selv de mest kræsne børn. Her serverer vi kødboller i en cremet tomatsauce, og topper med revet gouda. På siden kommer en frisk salat med gulerod, appelsin og tranebær.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 pakke
Pasta
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Sennep)
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
1 stk
Gulerod, Julienne
2 stk
Appelsin
40 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
1
Æg til kødboller
¼ tsk
Salt til kødboller
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
TIP: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt hakkede tomater til stegepanden med færdigstegte kødboller, og lad simre i 5 min, eller indtil let tyknet. Krydr med salt og et nip peber.
Skræl en appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.
Halver den anden appelsin.
Bland gulerod, et stort skvæt appelsinsaft, appelsinstykker og tranebær i en stor skål.
TIP: For en mere cremet og lind tomatsauce, kan du blende de hakkede tomater til ønsket konsistens, inden de tilsættes kødbollerne.
Anret pasta, tomatsauce og kødboller i skåle.
Top med revet gouda.
Server med råkostsalat i skåle ved siden af.