
Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til 2 personer. Pasta og kødboller går som regel ind hos selv de mest kræsne børn. Her serverer vi kødboller i en cremet tomatsauce, og topper med revet gouda. På siden kommer en frisk salat med gulerod, appelsin og tranebær.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
225 g
Hakket oksekød
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
390 g
Hakkede tomater
180 g
Pasta
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
50 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Gulerod, Julienne
2 stk
Appelsin
40 g
Tranebær
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)
1 stk
Æg til kødboller
¼ tsk
Salt til kødboller
¼ tsk
Salt til sauce

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
TIP: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt hakkede tomater til stegepanden med færdigstegte kødboller, og lad simre i 5 min, eller indtil let tyknet. Krydr med salt og et nip peber.
Skræl den ene appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.
Halver den anden appelsin.
Bland gulerod, et stort skvæt appelsinsaft, appelsinstykker og tranebær i en stor skål.
TIP: For en glat tomatsauce kan du blende de hakkede tomater, inden de tilsættes kødbollerne.

Anret pasta, tomatsauce og kødboller i skåle.
Top med revet gouda.
Server med råkostsalat i skåle ved siden af.

