Grillet steak og estragon-aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillet steak og estragon-aioli

Grillet steak og estragon-aioli

med bagte rosmarinfritter og grønne bønner

Her byder vi på en luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Supermør, perfekt stegt striploin-bøf. Lækkert tilbehør er hjemmelavet bearnaise-aioli, grønne bønner med hvidløg og sprøde rosmarinfritter.

Tags:
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Skalotteløg

½ stk

Rosmarin

2 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Estragon

150 g

Grønne bønner

80 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

300 g

Angus Striploin

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)784 kcal
Energi (kJ)3282 kJ
Fedt48.1 g
Mættet fedt11.7 g
Kulhydrat51.5 g
Sukker6.5 g
Protein40.8 g
Salt1.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.

Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] groft.

Skær kartofler (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med rosmarin og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered råvarer
2

Hak estragon fint.

Hak skalotteløg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær ender af grønne bønner.

Bland estragon-aioli
3

Bland aioli, estragon og skalotteløg i en lille skål, og smag til med salt og peber.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når fritterne har 10 min tilbage.

Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering. 

GRILL: Grill bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middellav varme, og grill videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.

TIP: Steg/grill i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Steg bønner
5

Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme.

Steg bønner med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i 2 min.

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min.

Server
6

Anret bøffer, fritter og bønner på tallerkener.

Server med estragon-aioli.