Skip to main content
Gedeostesalat med pinjekerner og tranebær
Gedeostesalat med pinjekerner og tranebær

Gedeostesalat med pinjekerner og tranebær

med surdejscroutoner og bagte rodfrugter

Har du lyst til at prøve noget nyt og friskt, så kommer der her en fyldig måltidssalat til alle gedeostelskere! Vi vender friske gedeostestykker i en finhakket blanding af pinjekerner, tranebær og purløg, og topper det på vores salat med bagt gulerod og rødbede, croutoner, æble og græskarkerner vendt i vores lækre honning-sennepsdressing.

Tags:
Vegetarisk
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk
Sennep
Sulfitter
Æg
Rug
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Gulerod

1 stk

Æble

2 stk

Rødbede

100 g

Gedeost

(Indeholder: Mælk)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Rug, Hvede, Sesam, Kamut, Byg, Jordnødder, Havre, Nøtter, Gluten)

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Bredbladet persille

100 g

Blandet salat

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)

20 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

1 stk

Purløg

40 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)

2 stk

Surdejsboller

(Indeholder: Rug, Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

Næringsindhold

Energi (kJ)2547 kJ
Kalorier (kcal)609 kcal
Fedt21.5 g
Mættet fedt9.7 g
Kulhydrat78.1 g
Sukker35.9 g
Protein21.9 g
Salt2.5 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær gulerod og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Paner gedeost
2

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en dyb tallerken, og lad køle af.

Hak tranebær, purløg og pinjekerner fint, og overfør til samme dybe tallerken.

Skær gedeost i skiver (3 pr. person).

Vend hvert stykke i pinjekerneblanding, og overfør til en tallerken.

Lav croutoner
3

Skær boller i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. 

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil sprøde og gyldne.

Forbered grøntsager
4

Imens, skær æble i grove stykker.

Skyl salat.

Halver citrusfrugt.

Riv persille i grove stykker.

Bland salat
5

Bland rodfrugter, æble, salat, croutoner, persille og græskarkerner med honning- og sennepsdressing og en skvæt citrusfrugtsaft i en stor skål.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener.

Top med gedeost.