
Har du lyst til at prøve noget nyt og friskt, så kommer der her en fyldig måltidssalat til alle gedeostelskere! Vi vender friske gedeostestykker i en finhakket blanding af pinjekerner, tranebær og purløg, og topper det på vores salat med bagt gulerod og rødbede, croutoner, æble og græskarkerner vendt i vores lækre honning-sennepsdressing.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
2 stk
Gulerod
1 stk
Æble
2 stk
Rødbede
100 g
Gedeost
(Indeholder: Mælk)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Spelt, Rug, Hvede, Sesam, Kamut, Byg, Jordnødder, Havre, Nøtter, Gluten)
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Bredbladet persille
100 g
Blandet salat
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Spelt, Rug, Hvede, Sesam, Byg, Jordnødder, Havre, Nøtter, Gluten)
20 g
Tranebær
(Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder, Nøtter)
1 stk
Purløg
40 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)
2 stk
Surdejsboller
(Indeholder: Rug, Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)
¼ tsk
Salt til grøntsager

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær gulerod og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en dyb tallerken, og lad køle af.
Hak tranebær, purløg og pinjekerner fint, og overfør til samme dybe tallerken.
Skær gedeost i skiver (3 pr. person).
Vend hvert stykke i pinjekerneblanding, og overfør til en tallerken.

Skær boller i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil sprøde og gyldne.

Imens, skær æble i grove stykker.
Skyl salat.
Halver citrusfrugt.
Riv persille i grove stykker.

Bland rodfrugter, æble, salat, croutoner, persille og græskarkerner med honning- og sennepsdressing og en skvæt citrusfrugtsaft i en stor skål.

Anret salat i dybe tallerkener.
Top med gedeost.

