Skip to main content
Pinjekerne- og tranebærvendt gedeostesalat

Pinjekerne- og tranebærvendt gedeostesalat

med briochecroutoner og bagte rodfrugter

Har du lyst til at prøve noget nyt og friskt, så kommer der her en fyldig måltidssalat til alle gedeostelskere! Vi vender friske gedeostestykker i en finhakket blanding af pinjekerner, tranebær og purløg, og topper det på vores salat med bagt gulerod og rødbede, croutoner, æble og græskarkerner vendt i vores lækre honning-sennepsdressing.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Æg
Gluten
Hvede
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Gulerod

1 stk

Æble

2 stk

Rødbede

100 g

Gedeost

(Indeholder: Mælk)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Rug, Hvede, Sesam, Kamut, Byg, Jordnødder, Havre, Nødder, Gluten)

1 stk

Citron

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Mælk, Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

1 stk

Bredbladet persille

100 g

Blandet salat

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Rug, Hvede, Sesam, Byg, Jordnødder, Havre, Nødder, Gluten)

20 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder, Nødder)

1 stk

Purløg

40 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Æg, Sennep, Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

Næringsindhold

Energi (kJ)3016 kJ
Kalorier (kcal)721 kcal
Fedt29.2 g
Mættet fedt11.8 g
Kulhydrat87.8 g
Sukker42.8 g
Kostfibre9.4 g
Protein22.6 g
Salt2.2 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær gulerod og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en dyb tallerken, og lad køle af.

Hak tranebær, purløg og pinjekerner fint, og overfør til samme dybe tallerken.

Tag gedeost ud af indpakningen, og skær i stykker.

Vend hvert stykke i pinjekerneblandingen, og overfør til en tallerken.

3

Skær boller i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. 

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil sprøde og gyldne.

4

Imens, skær æble i grove stykker.

Skyl salat.

Halver citron.

Riv persille i grove stykker.

5

Bland rodfrugter, æble, salat, croutoner, persille og græskarkerner med honning- og sennepsdressing og en skvæt citronsaft i en stor skål.

6

Anret salat i dybe tallerkener.

Top med gedeost.