Skip to main content
Cremet bacon- og ostemakaroni med kyllingestrimler
Cremet bacon- og ostemakaroni med kyllingestrimler

Cremet bacon- og ostemakaroni med kyllingestrimler

En version til børn, en til voksne

Med vores børnevenlige koncept bliver familiemiddage nemme at tilpasse, så alle får glæde af måltidet. Børnene kan nyde de enkle og milde smage, mens forældrene kan tilføje det lille ekstra, der gør retten til deres egen. Forkæl familien med comfort food i særklasse med vores Cremede ostemakaroni med blomkål og bacon. Denne pastaret har en forførende sauce med revet blomkål, ost og madlavningsfløde, og det sprøde modspil kommer i form af gyldenstegt bacon og sprødbagt grønkål med chiliflager.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Comfort Food
Allergener:
Mælk
Æg
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tern

275 g

Blomkål

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

4 g

Bouillon

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

50 g

Grønkål, skåret

1 g

Chiliflager

1 stk

Citrusfrugt

180 g

Makaroni

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

300 g

Kyllingebryststrimler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Gemt pastavand

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)4745 kJ
Kalorier (kcal)1134 kcal
Fedt60.1 g
Mættet fedt31.4 g
Kulhydrat76.8 g
Sukker11 g
Kostfibre8.1 g
Protein68.3 g
Salt2.9 g
Potassium181.4 mg
Calcium36.9 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog pasta i 3 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg bacon og kylling
2

Imens, opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Opvarm en smule olivenolie i den samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Riv blomkål groft.

Halver citrusfrugt.

Bag grønkål
4

Opvarm smør i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg blomkål i 4-5 min, eller indtil mør.

Imens, fordel grønkål på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med chiliflager og et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 2-4 min, eller indtil gylden og sprød.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad. - Hold øje med grønkålen i ovnen, så den ikke brænder på.

Lav sauce
5

Tilsæt madlavningsfløde, bouillon, pastavand og et nip salt og peber til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt pasta, kylling, et skvæt citrusfrugtsaft og halvdelen af finrevet ost, og vend sammen.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Drys med resterende finrevet ost.

Top med bacon og grønkål.