
I aften laver vi rigtig hyggemad, som hele familien kommer til at elske! For hvem kan sige nej til pasta, bacon og ost? Vi laver en lækker sauce med skalotteløg, peberfrugt og tomater, som vi blander med farfalle og topper med sprød bacon. Vi serverer vores cremede baconpasta med en sprød salat, som vi topper med høvlet ost!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
125 g
Bacon, skiver
270 g
Farfalle
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)
125 g
Cherrytomater
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Salat
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
2 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder: Mælk)
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
1.5 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 5)

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Fordel bacon på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 13-15 min, eller indtil gylden og sprød. TIP: Brug to bageplader til 4P.

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, og kog i 12-13 min, eller indtil 'al dente'. Gem lidt pastavand [2 dl | 3 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie* i gryden. TIP: Vandet skal være salt som havvand. TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Hak skalotteløg fint. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Halver cherrytomater. Riv blade fra hjertesalat i mindre stykker.

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg, peberfrugt og halvdelen af cherrytomater i 2-3 min. Bland hjertesalat, resterende cherrytomater, balsamico, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* og peber* i en stor skål. Drys med høvlet ost.

Sænk til middel varme. Tilsæt crème fraiche, pastavand [1 dl | 2 dl], kyllingebouillon, Mamas Favorit, Middelhavsdrøm [½ pakke, 2P], salt* [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber*, og lad simre i 3-4 min. Tilsæt pasta, og vend sammen. TIP: Tilsæt mere pastavand, hvis saucen er for tyk.

Anret pasta i dybe tallerkener. Top med bacon. Server med salat. TIP: Klip bacon i mindre stykker med en saks.