Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 2 X 3 trin og ingredienser til 2 personer. Chiagrød blandes nemt aftenen før, og om morgenen skal du blot ordne toppingen, som kan varieres i det uendelige. Her tilbyder vi tre varianter: med hindbær & granatæble, med appelsin, og med smørstegt æble.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Chia frø
(Kan indeholde spor af: Jordnødder, Sesam, Nødder)
540 ml
Kokosmælk
450 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
75 g
Honning
2 stk
Æble
40 g
Valnødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)
3 stk
Appelsin
30 g
Pistacienødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
100 g
Hindbærsyltetøj
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
1 stk
Granatæble
1 spsk
Smør til sauce
Aftenen før:
Bland chiafrø (30 g), kokosmælk [1 stk], hindbærsyltetøj og et nip salt i en lille skål.
Put låg på, og stil i køleskabet natten over.
Næste morgen:
Tilsæt yoghurt [1 stk] til skålen med chiagrød, det giver en mere cremet konsistens.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist kokosmel i 3-4 min, indtil gyldent.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kernerne under koldt vand i en si.
Anret halvdelen af chiagrød i glas, top med halvdelen af granatæblekerner, så resterende chiagrød og granatæblekerner. Top med kokosmel.
TIP: Ved at fjerne kernerne i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Aftenen før:
Halver appelsin [1 stk].
Bland chiafrø (30 g), kokosmælk [1 stk], honning [1 stk], et stort skvæt appelsinsaft og et nip salt i en lille skål.
Put låg på, og stil i køleskabet natten over.
Næste morgen:
Tilsæt yoghurt [1 stk] til skålen med chiagrød, det giver en mere cremet konsistens.
Skræl appelsiner [2 stk], fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.
Hak pistacienødder groft.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pistacienødder i 3-4 min, indtil gyldne.
Anret halvdelen af chiagrød i glas, top med halvdelen af appelsin, så resterende chiagrød og appelsin. Top med pistacienødder.
Aftenen før:
Bland chiafrø (30 g), kokosmælk [1 stk], honning [1 stk] og et nip salt i en lille skål.
Put låg på, og stil i køleskabet natten over.
Næste morgen:
Tilsæt yoghurt [1 stk] til skålen med chiagrød, det giver en mere cremet konsistens.
Skær æble i 1 cm tern.
Hak valnødder groft.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist valnødder i 3-4 min, indtil gyldne. Overfør til en lille skål.
Smelt smør i samme stegepande på middel varme.
Tilsæt æble og honning [1 stk], og steg i 3-4 min, eller indtil en smule bløde.
Sænk til lav varme, og hold varmt indtil servering.
Anret halvdelen af chiagrød i glas, top med halvdelen af æble, så resterende chiagrød og æble. Top med valnødder.