Skip to main content
Spaghetti 'puttanesca'

Spaghetti 'puttanesca'

med kalamataoliven og sprøde hvidløgsbrød

Spaghetti puttanesca er en traditionel italiensk pastaret med en fyldig sauce med masser af grøntsager og krydderier. Vores puttanesca indeholder løg, gulerod, tomater, oliven, chiliflager, spinat og to fantastiske krydderiblandinger. Vi blander vores sauce med spaghetti i stegepanden, topper med ost og frisk basilikum, og server vores pasta med hvidløgsbrød.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Milk
Egg
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

1 pakke

Spaghetti

50 g

Soltørrede tomater

1 g

Chiliflager

4 g

Middelhavsdrøm

1 dåse

Tomatpuré

40 g

Kalamataoliven

1 stk

Løg

1 stk

Baguette

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Spinat

1 stk

Gulerod

4 g

Hvide Løjer & Urter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3795 kJ
Kalorier (kcal)907 kcal
Fedt37.3 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat116.8 g
Sukker21.6 g
Kostfibre10.7 g
Protein25.7 g
Salt4.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav hvidløgsbrød
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Del brød på langs.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Placer brød på en bageplade med bagepapir, og dryp med hvidløgsolie.

Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprøde.

Forbered råvarer
2

Hak soltørrede tomater og oliven groft.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skyl spinat.

Kog pasta
3

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [2,5 dl | 5 dl], og hæld resten fra.  

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav sauce
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 2-3 min, eller indtil let bløde.

Tilsæt soltørrede tomater, oliven, chiliflager, Middelhavsdrøm og Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt tomatpuré og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og steg i yderligere 1 min.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Tilsæt pasta
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt spinat, pastavand [2 dl | 4 dl] og smør [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 2-3 min. 

Imens, hak basilikum fint.

Tilsæt pastas, og vend sammen.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt pastavand, hvis saucen virker tør.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med finrevet ost og basilikum.

Server med hvidløgsbrød.