Spaghetti puttanesca er en traditionel italiensk pastaret med en fyldig sauce med masser af grøntsager og krydderier. Vores puttanesca indeholder løg, gulerod, tomater, oliven, chiliflager, spinat og to fantastiske krydderiblandinger. Vi blander vores sauce med spaghetti i stegepanden, topper med ost og frisk basilikum, og server vores pasta med hvidløgsbrød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
1 pakke
Spaghetti
50 g
Soltørrede tomater
1 g
Chiliflager
4 g
Middelhavsdrøm
1 dåse
Tomatpuré
40 g
Kalamataoliven
1 stk
Løg
1 stk
Baguette
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Spinat
1 stk
Gulerod
4 g
Hvide Løjer & Urter
2 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Del brød på langs.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Placer brød på en bageplade med bagepapir, og dryp med hvidløgsolie.
Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprøde.
Hak soltørrede tomater og oliven groft.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skyl spinat.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [2,5 dl | 5 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod i 2-3 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt soltørrede tomater, oliven, chiliflager, Middelhavsdrøm og Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt tomatpuré og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og steg i yderligere 1 min.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Sænk til middel varme.
Tilsæt spinat, pastavand [2 dl | 4 dl] og smør [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 2-3 min.
Imens, hak basilikum fint.
Tilsæt pastas, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt pastavand, hvis saucen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med finrevet ost og basilikum.
Server med hvidløgsbrød.