topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sød kartoffelmos

Sød kartoffelmos

med sorte bønner, salatost og chimichurri

Vad dig igennem en drive af sød kartoffelmos mod bønnepyramiderne ved Teotihuacán, og vandr helt hen til den snedækkede top af mild salatost. Glid ned ad en rutsjebane af urte-chimichurri, der tilføjer en helt ny smagsdimension til dette mexicanske kunstværk.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Græskarkerner

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Zucchini

1 stk

Peberfrugt

1 pakke

Sorte bønner

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Rød chili

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Olivenolie (trin 5)

efter behov

Smør (trin 4)

efter behov

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)738 kcal
Energi (kJ)3090 kJ
Fedt40.7 g
Mættet fedt12.9 g
Kulhydrat60.67 g
Sukker12.9 g
Protein26.46 g
Salt1.6 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartoffel
1

Bring en gryde med vand* i kog. Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Opvarm en stegepande på middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min, og stil til side i en lille skål. Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Skær zucchini [½ stk, 2P] og peberfrugt i 2 cm tern. Skyl bønner under koldt vand* i en si.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt løg, Middelhavsdrøm og halvdelen af hvidløg, og steg i 2-3 min. Tilsæt bønner, zucchini og peberfrugt, og steg videre i 4-5 min. Krydr med et nip salt* og peber*.

Lav kartoffelmos
4

Hæld vand fra kartofler, og tilsæt en stor klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og smag til med salt* og peber*.

Lav chimichurri
5

Hak persille fint. Flæk chili, fjern kerner, og hak fint. Bland persille, chili, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], olivenolie* [3 spsk I 6 spsk] og resterende hvidløg i en lille skål. Tilsæt et nip sukker*, salt* og peber*, og rør rundt. TIP: Brug kun halvdelen af chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Server
6

Anret kartoffelmos og stegte grøntsager på tallerkener. Top med smuldret salatost, chimichurri og græskarkerner.