
Sød kartoffelmos
med sorte bønner, salatost & chimichurri
Vad dig igennem en drive af sød kartoffelmos mod bønnepyramiderne ved Teotihuacán, og vandr helt hen til den snedækkede top af mild salatost. Glid ned ad en rutsjebane af urte-chimichurri, der tilføjer en helt ny smagsdimension til dette mexicanske kunstværk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 pakke
Græskarkerner
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Zucchini
1 stk
Peberfrugt
1 pakke
Sorte bønner
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Rød chili
12.5 ml
Hvidvinseddike
100 g
Græsk salatost
4 g
Middelhavsdrøm
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Sukker (trin 5)
3 spsk
Olivenolie (trin 5)
efter behov
Smør (trin 4)
Fremgangsmåde
Bring en gryde med vand* i kog. Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre.
Opvarm en stegepande på middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min, og stil til side i en lille skål. Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Skær zucchini og peberfrugt i 2 cm tern. Skyl bønner under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg, zucchini, peberfrugt, Middelhavsdrøm og halvdelen af hvidløg i 6-8 min. Tilsæt bønner, og steg i 4-5 min.
Hæld vand fra kartofler, og tilsæt en stor klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og smag til med salt* og peber*. Stil til side.
Hak persille fint. Flæk chili, fjern kerner, og hak fint. Bland persille, chili, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], olivenolie* [3 spsk I 6 spsk] og resterende hvidløg i en lille skål. Tilsæt et nip sukker*, salt* og peber*, og rør rundt. TIP: Brug kun halvdelen af chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.
Anret kartoffelmos og stegte grøntsager på tallerkener. Top med smuldret salatost, chimichurri og græskarkerner.