
Er du klar til et smagseventyr? Vores Shawarma med vegetarstrimler og zucchini inviterer dig til at udforske Mellemøstens pulserende krydderier, og giver dig en fristende pause fra hverdagen. Smag på både harissa-krydderi, koriander-hvidløgsdressing og vores egen krydderiblanding, Jorden Rundt, i denne forførende ret.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
4 g
Harissa-krydderi
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Zucchini
1 stk
Tomat
200 g
Vegansk kebab
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sennep, Havre)
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Sennep, Æg)
2 stk
Pitabrød
(Indeholder: Hvede, Gluten)
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Koriander
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
¼ tsk
Salt til kartofler
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Salt til vegetarprotein
¼ tsk
Salt til grøntsager

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af harissa-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Skær løg i tynde, halve skiver.
Halver citrusfrugt.
Bland et stort skvæt citrusfrugtsaft, sukker og salt i en lille skål.
Vend løg i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.

Pres eller hak hvidløg fint.
Hak koriander fint.
Bland yoghurt, hvidløg, koriander, resterende harissa-krydderi, salt og et nip peber i en lille skål.

Skær zucchini i 1/2 cm tynde skiver.
Hak tomat groft.
Opvarm en smule olivenolie i stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kebab med Jorden Rundt, salt og et nip peber i 3-4 min, eller indtil brunet. Overfør til en tallerken, og hold varm.
Steg zucchini med et nip salt og peber i 2-3 min, eller indtil bløde.

Imens, hold pitabrød under rindende vand i 1 sek.
Placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 2-3 min.
Halver pitabrød, og åben forsigtigt hvert pitabrød.

Fyld pitabrød med kebab, dressing, zucchini, tomat og syltet løg.
Anret pitabrød, kartofler og resterende grøntsager i skåle.
Top kartofler med resterende dressing.