Skip to main content
Shawarma med vegetarstrimler og zucchini
Shawarma med vegetarstrimler og zucchini

Shawarma med vegetarstrimler og zucchini

med harissakartofler og hvidløgsdressing

Er du klar til et smagseventyr? Vores Shawarma med vegetarstrimler og zucchini inviterer dig til at udforske Mellemøstens pulserende krydderier, og giver dig en fristende pause fra hverdagen. Smag på både harissa-krydderi, koriander-hvidløgsdressing og vores egen krydderiblanding, Jorden Rundt, i denne forførende ret.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Soja
Hvede
Gluten
Sennep
Havre
Æg
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Harissa-krydderi

500 g

Kartofler

1 stk

Løg

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Zucchini

1 stk

Tomat

200 g

Vegansk kebab

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sennep, Havre)

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder: Sennep, Æg)

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Hvede, Gluten)

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Koriander

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

½ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Salt til vegetarprotein

¼ tsk

Salt til grøntsager

Næringsindhold

Energi (kJ)2956 kJ
Kalorier (kcal)707 kcal
Fedt21.2 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat99.4 g
Sukker13.8 g
Kostfibre11 g
Protein31.8 g
Salt6.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1368.9 mg
Calcium27.7 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af harissa-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Sylt løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Halver citrusfrugt.

Bland et stort skvæt citrusfrugtsaft, sukker og salt i en lille skål.

Vend løg i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Lav dressing
3

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak koriander fint.

Bland yoghurt, hvidløg, koriander, resterende harissa-krydderi, salt og et nip peber i en lille skål.

Steg vegansk kebab
4

Skær zucchini i 1/2 cm tynde skiver.

Hak tomat groft.

Opvarm en smule olivenolie i stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kebab med Jorden Rundt, salt og et nip peber i 3-4 min, eller indtil brunet. Overfør til en tallerken, og hold varm.

Steg zucchini med et nip salt og peber i 2-3 min, eller indtil bløde.

Varm pitabrød
5

Imens, hold pitabrød under rindende vand i 1 sek.

Placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 2-3 min.

Halver pitabrød, og åben forsigtigt hvert pitabrød.

Server
6

Fyld pitabrød med kebab, dressing, zucchini, tomat og syltet løg.

Anret pitabrød, kartofler og resterende grøntsager i skåle.

Top kartofler med resterende dressing.