Denne skønne kyllingeburger byder på en lækker basilikum-mayo, en syrlig balsamicosalat og – måske bedst af alt – et sprødpaneret kyllingebryst, serveret mellem to luftige briocheboller. Da dette er en premiumopskrift, fuldender vi luksusoplevelsen med et gyldent og sprødt tilbehør i form af knuste, ostetoppede baconkartofler.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Briocheboller
50 g
Mayonnaise
1 stk
Basilikum
12 ml
Balsamico
1 stk
Forårsløg
25 g
Panko
400 g
Små kartofler
70 g
Bacon, tern
200 g
Romainesalat
1 stk
Tomat
½ stk
Gulerod, Julienne
40 g
Finrevet ost
280 g
Kyllingebryst
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til stegning
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1 stk
Æg til panering
1 spsk
Olie til dressing
¼ tsk
Sukker til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
1 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til kød
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 15-18 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Fordel på en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber. Top med finrevet ost og bacon, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Imens, hak basilikum fint.
Bland basilikum, mayonnaise, vand og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær roden af salat, og skil bladene ad. Hak groft.
Bland balsamico, sukker, salt og et nip peber i en stor skål.
Vend salat, olivenolie og gulerod i skålen lige inden servering.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. Krydr med et nip salt.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast på panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Del boller på midten.
Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.
Skær tomat i tynde skiver.
Snit forårsløg fint.
Anret knuste baconkartofler på tallerkener, og drys med forårsløg.
Smør underbollen af boller med basilikummayonnaise, og top med kylling, salat, tomat og overbollen.
Server med resterende salat.