Skip to main content
Sprødpanret kyllingeburger

Sprødpanret kyllingeburger

med basilikummayonnaise og knuste baconkartofler

Denne skønne kyllingeburger byder på en lækker basilikum-mayo, en syrlig balsamicosalat og – måske bedst af alt – et sprødpaneret kyllingebryst, serveret mellem to luftige briocheboller. Da dette er en premiumopskrift, fuldender vi luksusoplevelsen med et gyldent og sprødt tilbehør i form af knuste, ostetoppede baconkartofler.

Allergener:
Egg
Gluten
Milk
Hvede
Senf
Schwefeldioxide und Sulfite

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Briocheboller

50 g

Mayonnaise

1 stk

Basilikum

12 ml

Balsamico

1 stk

Forårsløg

25 g

Panko

400 g

Små kartofler

70 g

Bacon, tern

200 g

Romainesalat

1 stk

Tomat

½ stk

Gulerod, Julienne

40 g

Finrevet ost

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til stegning

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til dressing

¼ tsk

Sukker til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

1 spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)5047 kJ
Kalorier (kcal)1206 kcal
Fedt57.2 g
Mættet fedt13.2 g
Kulhydrat104.1 g
Sukker18.4 g
Kostfibre8.6 g
Protein64.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 15-18 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Fordel på en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber. Top med finrevet ost og bacon, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

2

Imens, hak basilikum fint.

Bland basilikum, mayonnaise, vand og et nip salt og peber i en lille skål.

Skær roden af salat, og skil bladene ad. Hak groft.

Bland balsamico, sukker, salt og et nip peber i en stor skål.

Vend salat, olivenolie og gulerod i skålen lige inden servering.

3

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Kom panko i en tredje dyb tallerken.

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med mælk.

4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. Krydr med et nip salt.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast på panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Del boller på midten.

Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.

Skær tomat i tynde skiver.

Snit forårsløg fint.

6

Anret knuste baconkartofler på tallerkener, og drys med forårsløg.

Smør underbollen af boller med basilikummayonnaise, og top med kylling, salat, tomat og overbollen.

Server med resterende salat.