I aften lader vi os inspireres af madlavningkunst fra middelhavet. Vi ovnbager kartofler, løg, tomat og salatost krydret med Souvlaki-krydderi, og vender dem derefter med frisk rucola. Samtidigt krydrer vi kylling med middelhavskrydderier, og steger den til perfektion. Vi serverer herlighederne med frisk citronyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
1 stk
Tomat
4 g
Middelhavsdrøm
400 g
Små kartofler
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
4 g
Souvlaki-krydderi
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
40 g
Rucola
100 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Rødløg
2 stk
Rødbede
½ tsk
Salt til rodfrugter
¼ tsk
Salt til kød
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødbede i kvarte.
Halver kartofler.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, souvlaki-krydderi og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær rødløg i 1 cm både.
Skyl rucola.
Hak tomat groft.
Halv citron.
Smuldr græsk ost i en lille skål.
Vend rodfrugter med rødløg, tomat og græsk ost på bagepladen, når rodfrugterne har 15 min tilbage. Bag færdig i resterende tid.
Krydr kylling med salt og Middelhavsdrøm.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland citronsaft, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend rucola med grøntsager på bagepladen lige inden servering.
Anret grøntsager og kylling på tallerkener.
Server med citronyoghurt.