Skip to main content
Middelhavsinspireret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret kylling

Middelhavsinspireret kylling

med 'souvlaki'-kartofler og citronyoghurt

I aften lader vi os inspireres af madlavningkunst fra middelhavet. Vi ovnbager kartofler, løg, tomat og salatost krydret med Souvlaki-krydderi, og vender dem derefter med frisk rucola. Samtidigt krydrer vi kylling med middelhavskrydderier, og steger den til perfektion. Vi serverer herlighederne med frisk citronyoghurt.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

1 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

400 g

Små kartofler

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Souvlaki-krydderi

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

40 g

Rucola

100 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Rødløg

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til rodfrugter

¼ tsk

Salt til kød

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2691 kJ
Kalorier (kcal)643 kcal
Fedt20.6 g
Mættet fedt11.7 g
Kulhydrat57.7 g
Sukker20.2 g
Protein52.8 g
Salt5.6 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær rødbede i kvarte.

Halver kartofler.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, souvlaki-krydderi og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered råvarer
2

Imens, skær rødløg i 1 cm både.

Skyl rucola.

Hak tomat groft.

Halv citron.

Smuldr græsk ost i en lille skål.

Bag grøntsager
3

Vend rodfrugter med rødløg, tomat og græsk ost på bagepladen, når rodfrugterne har 15 min tilbage. Bag færdig i resterende tid.

Bag kylling
4

Krydr kylling med salt og Middelhavsdrøm.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav citronyoghurt
5

Bland citronsaft, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.

Vend rucola med grøntsager på bagepladen lige inden servering.

Server
6

Anret grøntsager og kylling på tallerkener.

Server med citronyoghurt.