Middelhavsinspireret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret kylling

Middelhavsinspireret kylling

med 'souvlaki'-kartofler og citronyoghurt

I aften lader vi os inspireres af madlavningkunst fra middelhavet. Vi ovnbager kartofler, løg, tomat og salatost krydret med Souvlaki-krydderi, og vender dem derefter med frisk rucola. Samtidigt krydrer vi kylling med middelhavskrydderier, og steger den til perfektion. Vi serverer herlighederne med frisk citronyoghurt.

Tags:
Max 50g kulhydrater
Kalorielet
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 g

Souvlaki-krydderi

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Citron

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Rødløg

400 g

Små kartofler

40 g

Rucola

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

1 stk

Tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2328 kJ
Kalorier (kcal)556 kcal
Fedt17.8 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat44.5 g
Sukker11.9 g
Protein49.7 g
Salt5.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Halver kartofler.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk], Souvlaki-krydderi og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered råvarer
2

Imens, skær rødløg i 1 cm både.

Skyl rucola.

Hak tomater groft.

Halv citron [1/2 stk, 2P].

Smuldr salatost i en lille skål.

Bag grøntsager
3

Vend kartofler med rødløg, tomat og salatost på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage.

Bag kylling
4

Krydr kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og Middelhavsdrøm.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav citronyoghurt
5

Bland citronsaft [1/2 spsk | 1 spsk], yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.

Vend rucola med kartofler og grøntsager på bagepladen lige inden servering.

Server
6

Anret kartofler, grøntsager og kylling på tallerkener.

Server med citronyoghurt.