I aften lader vi os inspireres af madlavningkunst fra middelhavet. Vi ovnbager kartofler, løg, tomat og salatost krydret med Souvlaki-krydderi, og vender dem derefter med frisk rucola. Samtidigt krydrer vi kylling med middelhavskrydderier, og steger den til perfektion. Vi serverer herlighederne med frisk citronyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 g
Souvlaki-krydderi
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Citron
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Rødløg
400 g
Små kartofler
40 g
Rucola
100 g
Græsk salatost
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Tomat
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk], Souvlaki-krydderi og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær rødløg i 1 cm både.
Skyl rucola.
Hak tomater groft.
Halv citron [1/2 stk, 2P].
Smuldr salatost i en lille skål.
Vend kartofler med rødløg, tomat og salatost på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage.
Krydr kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og Middelhavsdrøm.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland citronsaft [1/2 spsk | 1 spsk], yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend rucola med kartofler og grøntsager på bagepladen lige inden servering.
Anret kartofler, grøntsager og kylling på tallerkener.
Server med citronyoghurt.