
Tag dit forklæde og din kokkehue på, og smøg ærmerne op. Vores kager er perfekte til selv de mindste kokke. Opskrifterne er ikke blot velsmagende og nemme, men også sjove at lave. Tarte tatin er en klassisk fransk æbletærte, som laves med fyldet i bunden af et fad og tærtedejen ovenpå. Efter en tur i ovnen vendes tærten på hovedet, og voilá! En smuk karamelliseret tærte med æbler øverst og dejen nederst kommer nu til syne. Og det er lige præcis sådan, vi laver denne skønne æbletærte i tarte tatin-stil, som vi serverer lun med crème fraiche.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Tærtedej
(Indeholder: Hvede, Æg, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)
3 stk
Æble
4 g
Kanel
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
5 spsk
Smør til æble
5 spsk
Sukker til kage
1 tsk
Sukker til kage

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær æble i tykke både.
Smelt smør i en stor stegepande på middel varme.
Tilsæt sukker, og rør i 4-5 min, eller indtil næsten opløst.
Tilsæt æble og kanel, og steg i ca. 10 min, indtil bløde og gyldne.

Smør et aflangt ildfast fad, og drys med sukker.
Fordel æble i fadet.

Læg tærtedej hen over æble, og tryk ender ned hele vejen rundt.
Prik huller i dej med en gaffel.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil dej er hævet og gylden.

Lad tærte afkøle i 5-10 min.
Skær kanterne fri med en kniv hele vejen rundt.
Placer et serveringsfadet med hovedet nedad ovenpå, og vend.
Løft forsigtigt det ildfaste fad.
Server tærte lun med crème fraiche.