Skip to main content
Æbletærte i tarte tatin-stil
Æbletærte i tarte tatin-stil

Æbletærte i tarte tatin-stil

Delevenlig ret | med kanel og crème fraiche

Tag dit forklæde og din kokkehue på, og smøg ærmerne op. Vores kager er perfekte til selv de mindste kokke. Opskrifterne er ikke blot velsmagende og nemme, men også sjove at lave. Tarte tatin er en klassisk fransk æbletærte, som laves med fyldet i bunden af et fad og tærtedejen ovenpå. Efter en tur i ovnen vendes tærten på hovedet, og voilá! En smuk karamelliseret tærte med æbler øverst og dejen nederst kommer nu til syne. Og det er lige præcis sådan, vi laver denne skønne æbletærte i tarte tatin-stil, som vi serverer lun med crème fraiche.

Allergener:
Hvede
Æg
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Tærtedej

(Indeholder: Hvede, Æg, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

3 stk

Æble

4 g

Kanel

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 spsk

Smør til æble

5 spsk

Sukker til kage

1 tsk

Sukker til kage

Næringsindhold

Energi (kJ)5159 kJ
Kalorier (kcal)1233 kcal
Fedt92.6 g
Mættet fedt35.2 g
Kulhydrat85.4 g
Sukker38.2 g
Kostfibre3.3 g
Protein12.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.8 g

Fremgangsmåde

Forbered æble
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær æble i tykke både.

Smelt smør i en stor stegepande på middel varme.

Tilsæt sukker, og rør i 4-5 min, eller indtil næsten opløst.

Tilsæt æble og kanel, og steg i ca. 10 min, indtil bløde og gyldne.

Forbered tærte
2

Smør et aflangt ildfast fad, og drys med sukker.

Fordel æble i fadet.

Bag tærte
3

Læg tærtedej hen over æble, og tryk ender ned hele vejen rundt. 

Prik huller i dej med en gaffel. 

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil dej er hævet og gylden.

Server
4

Lad tærte afkøle i 5-10 min.

Skær kanterne fri med en kniv hele vejen rundt. 

Placer et serveringsfadet med hovedet nedad ovenpå, og vend.

Løft forsigtigt det ildfaste fad.

Server tærte lun med crème fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image