Skip to main content
Kyllinge- og perlebygsalat
Kyllinge- og perlebygsalat

Kyllinge- og perlebygsalat

med urter, grønne bønner og tahinidressing

Vi elsker fyldige måltidssalater, der mætter og gør godt, her i HelloFresh. Denne samles på en bund af perlebyg vendt med citrusfrugtpeber, tranebær, dild og persille, og toppes med bagte brønne bønner, broccoli og rødbede, og gyldenstegt kylling. Drys med mandler, og dryp med den lækreste, mest cremede tahinidressing, og forkæl alle rundt om middagsbordet.

Tags:
Mere grønt
Proteinrig
Allergener:
Byg
Gluten
Nøtter
Sesam
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Perlebyg

(Indeholder: Byg, Gluten Kan indeholde spor af: Hvede, Gluten, Rug)

60 g

Blandet salat

1 stk

Dild

1 stk

Bredbladet persille

2 stk

Rødbede

75 g

Grønne bønner

20 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Hvede, Gluten, Rug, Sesam, Spelt, Byg, Havre, Jordnødder)

12.5 g

Tahini

(Indeholder: Sesam)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

125 g

Broccoli

1 stk

Citrusfrugt

280 g

Kyllingebryst

20 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder, Nøtter)

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Sesam, Æg, Fisk, Sennep, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

2 g

Citronpeber

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til rodfrugter

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)3031 kJ
Kalorier (kcal)724 kcal
Fedt17.8 g
Mættet fedt4.3 g
Kulhydrat80.9 g
Sukker20.8 g
Kostfibre16 g
Protein52 g
Salt4 g
Potassium443.1 mg
Calcium79.3 mg
Iron1.1 mg

Fremgangsmåde

Bag rødbede
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. 

Fordel på den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Tilsæt perlebyg, og sænk til middellav varme. Kog i 18-22 min, eller indtil 'al dente'. Hæld væde fra, og vend med citrusfrugtpeber.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en. - ‘Al dente’ betyder, at perlebyggen er kogt, men stadig har en smule bid.

Bag grøntsager
2

Imens, skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern. 

Skær ender af bønner, og halver.

Hak mandler groft.

Fordel broccoli i midten af bagepladen, når rødbeden har 15 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil broccolien er mør.

Fordel grønne bønner og mandler i den anden side af bagepladen, når grøntsagerne har 5 min tilbage.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt og souvlaki-krydderi i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Skyl salat.

Skær citrusfrugt i både.

Hak dild og persille groft.

Lav tahinidressing
5

Bland tahini, yoghurt, et skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Vend perlebyg, urter, tranebær, et skvæt citrusfrugtsaft og salat sammen.

Skær kylling i skiver.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie til salaten.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener, og top med bagte grøntsager og kylling.

Dryp med tahinidressing, og drys med mandler.