Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
Vietnamesisk inspireret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk inspireret kylling

Vietnamesisk inspireret kylling

med hvidløgsris & syltet gulerod

Hun har gjort det igen! Sophie, vores kok, serverer en jackpot ret som ingenting. Denne vietnamesisk-inspirerede kyllingeret kombinerer alle de grundlæggende smage med fingerspidsfornemmelse, og hver bid giver en smag af sødt, surt, salt, umami og bittert på en genial måde. Og så lidt ekstra sting takket være chili. peanuts giver perfekt knas, risen er perfekt kogt med aromatisk hvidløg, og den syltede gulerod er prikken over i'et. Bedst af alt er at det er en super simpel opskrift, du ikke kan fejle med, og at maden er klar på en halv time.

Tags:
Hurtig
Stærk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Peanuts

300 g

Kyllingelårfilet

100 g

Basmatiris

1 stk

Gulerod

25 ml

Hvidvinseddike

1 pose

Mynte & koriander

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Lime

1 stk

Rød chili

200 g

Pak choi

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt

3 tsk

Sukker

3 dl

Vand

2 spsk

Hvedemel

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)105 kcal
Energi (kJ)440 kJ
Fedt0.45 g
Mættet fedt0.1 g
Kulhydrat21.23 g
Sukker8.5 g
Protein3.28 g
Salt2.5 g

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered råvarer
2

Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd. Skær pak choi i 3 cm store stykker. Skær lime i både. Fjern overskydende fedt fra kylling på et andet skærebræt. Skær i tern. TIP: Fedt tilfører smag, så fjern ikke det hele.

Sylt gulerod
3

Bland hvidvinseddike og vand* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.] med et nip sukker* og salt* i en skål. Vend gulerod i skålen. Vend kylling med hvedemel*, salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.] og et nip peber* i en stor skål. Bland sojasauce, sukker*, et skvæt limesaft og resterende hvidløg til en marinade i en lille skål.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg pak choi i 2-3 min. Krydr med salt* og peber*. Stil til side på en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min.

Hak peanuts
5

Tag panden af varmen. Tilsæt marinade. Vend med kylling.  Hak peanuts groft. Hak mynte og koriander groft. Snit chili fint.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling, pak choi og gulerod. Drys med peanuts, mynte, koriander og chili. Server med resterende limebåde.