HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Inspireret Kylling
topBanner
Vietnamesisk inspireret kylling

Vietnamesisk inspireret kylling

med hvidløgsris & syltet gulerod

Hun har gjort det igen! Sophie, vores kok, serverer en jackpot ret som ingenting. Denne vietnamesisk-inspirerede kyllingeret kombinerer alle de grundlæggende smage med fingerspidsfornemmelse, og hver bid giver en smag af sødt, surt, salt, umami og bittert på en genial måde. Og så lidt ekstra sting takket være chili. peanuts giver perfekt knas, risen er perfekt kogt med aromatisk hvidløg, og den syltede gulerod er prikken over i'et. Bedst af alt er at det er en super simpel opskrift, du ikke kan fejle med, og at maden er klar på en halv time.

Tags:HurtigStærk
Allergener:jordnøddersulfitterglutensoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Peanuts

(IndeholderjordnødderKan indeholdesesam, nødder)

25 ml

Kyllingelårfilet

25 ml

Basmatiris

1 stk

Gulerod

¼ tsk

Hvidvinseddike

(Indeholdersulfitter)

3 tsk

Mynte & koriander

3 dl

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

2 spsk

Hvidløgsfed

Lime

Chili

Pak choi

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Salt*

Sukker*

Vand*

Hvedemel*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)105.15 kcal
Energi (kJ)439.9476 kJ
Fedt0.45 g
Mættet fedt0.1 g
Kulhydrat21.225 g
Sukker8.5 g
Protein3.2775 g
Salt2.5 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd. Skær pak choi i 3 cm store stykker. Skær lime i både. Fjern overskydende fedt fra kylling på et andet skærebræt. Skær i tern. TIP: Fedt tilfører smag, så fjern ikke det hele.

3

Bland hvidvinseddike og vand* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.] med et nip sukker* og salt* i en skål. Vend gulerod i skålen. Vend kylling med hvedemel*, salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.] og et nip peber* i en stor skål. Bland sojasauce, sukker*, et skvæt limesaft og resterende hvidløg til en marinade i en lille skål.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg pak choi i 2-3 min. Krydr med salt* og peber*. Stil til side på en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min.

5

Tag panden af varmen. Tilsæt marinade. Vend med kylling.  Hak peanuts groft. Hak mynte og koriander groft. Snit chili fint.

6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling, pak choi og gulerod. Drys med peanuts, mynte, koriander og chili. Server med resterende limebåde.